Monday, November 30, 2009

Ginsberg's Inkling - Tongue Feathers

Så här sista dagen i november så bjuder vi på en video med underbara kanadensaren Ginsberg's Inkling. Imorrn är det december och december kommer innebära lite överraskningar på beats, breaks & big smiles. Stick around!

Sunday, November 29, 2009

Spamalot på svenska?

Låter mest som en otäck dröm. En svensk uppsättning av musikalen Spamalot med bland andra Johan Glans och Adde Malmberg i rollerna. Scary är ordet!

Friday, November 27, 2009

Dagens InköpPs. Ja, jag skäms att det har tagit mig så många år att börja köpa upp Neil Gaimans fantastiska serie The Sandman, men jag gör det ju nu iaf.

Not Tonight

Jag hade länge tänkt ta mig till Sticky Fingers idag för att återigen kolla in AC4 men min rygg sa nej till det förslaget. Så kvällen tillbringas istället i sängen vilandes med seriealbum, tv-serier och bra musik. Känns lite trist att missa grabbarna ikväll men jag vet att jag kommer se dom fler gånger.

Wednesday, November 25, 2009

WHY? - These Hands / January Twenty Something

Godis från vännerna i WHY? från senaste skivan Eskimo Snow.

WHY? - These Hands / January Twenty Something from anticon. on Vimeo.

FlashForward

Får se hur många avsnitt av FlashForward det kommer krävas innan jag tröttnar. Antagligen inte allt för många, men än så länge duger serien bra.

Tuesday, November 24, 2009

Dark Time Sunshine - BELIEVEYOUME

Gratis godis är som sagt en favorit på den här sidan och vad kan då vara mer lämpligt än gratis godis från årets bästa skivbolag? Fake Four Inc. bjuder nu på en gratis skiva med Dark Time Sunshine som är Cape Cowen (mera känd som Onry Ozzborn) och Zavalas nya projekt. Ladda ner och njut.

Download

Sunday, November 22, 2009

Douglas Coupland - Generation A

Ahhh! Längtar efter att snart få läsa den här. Sparar den tills jag är på resande fot snart.

Saturday, November 21, 2009

AOTP

Kan som sagt bli en trevlig liten tillställning det här

Friday, November 20, 2009

From Tokyo with Love

Tack Lelle för lite uppmuntran i novemberrusket!

Tuesday, November 17, 2009

Dead by Wednesday - Pawns

Från Dead by Wednesday, Ceschi och David Ramos från Anonymous Incs hardcoreband, kommer nu videon till Pawns från förra årets skiva The Killing Project.

Ink Time Again

Min hyllning till två av mina brorsdöttrar. Lite suddig bild dock.

Monday, November 16, 2009

Busdriver feat. Nocando - Least Favorite Rapper (Anti-Pop Consortium Remix)

Tidigare i år släppte Busdriver den grymma skivan Jhelli Beam. En av spåren på plattan, Least Favorite Rapper där han gästas av battlegalningen Nocando, har nu kommit i en ny skön remix från avantgardisterna i Anti-Pop Consortium. Den kan man nu ladda ner här.

Awol One and Ecid - Dangertainment

Video till Dangertainment från skivan Awol One and Ecid are… som släpps i januari nästa år på Fill in the Breaks / Strange Famous Records.

Sunday, November 15, 2009

Yet Some More Flicks

A Christmas Carol


Fido


Der Baader Meinhof Komplex

Josh Martinez - Underground Pop

Dags nu för ny video från Josh Martinez skiva The World Famous Sex Buffet. Nu är det låten Underground Pop där han gästas av Moka Only som gäller. Som alltid sköna videos från den här killen.

Saturday, November 14, 2009

Abhinanda @ Kafé 44

Jag har länge skjutit upp att åka och hälsa på alla mina gamla vänner i Stockholm, men nu måste det snart bli av på riktigt. Kanske då ska passa på att slå två flugor i en smäll. Umgås med mina vänner, samt se en av 4 spelningar som gamla favoriterna i Abhinanda ska göra den 26 januari. Bandet som splittrades 1998 ska nu återförenas för 4 spelningar varav den på Kafé 44 är den enda på svensk mark. Kan bli skoj.

Friday, November 13, 2009

WHY? - One Rose (alias remix)

Gillar ni WHY?s senaste skiva Eskimo Snow? Gillar ni producenten alias? Då borde ni gilla den sistnämndes remix på One Rose.

Glid in här och ladda ner.

Invasionen @ Parken 12/11

Invasionen: Lysande! Hela Världen Brinner kommer bli en av nästa års bästa skivor för mig känner jag redan nu!

Mattias Alkberg + Nerverna: Njaa... Ok ibland, men tråkrockabillyn går bort för mig.

Thursday, November 12, 2009

The ExpendablesTipset om nästa års mest givna film kommer från min älskade bror Åke. Titeln på filmen är The Expendables. Vad den handlar om är egentligen totalt ointressant. Det underhållande är regissören och vilka skådisar som är med. Det är Sylvester Stallone som regisserar och håll nu i hatten när vi kommer till skådespelarna: Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Dolph Lundgren, Jason Statham, Jet Li, Randy Couture, Eric Roberts, Steve Austin, Mickey Rourke, Bruce Willis
och Danny Trejo! Jag menar, de enda som saknas i det här gänget är väl Steven Seagal och Jean-Claude Van Damme. Blivande klassiker!

Eyedea & Abilities - Smile

Det märks när jag jobbar mycket och är trött för då förvandlas verkligen den här sidan till en renodlad youtube-blogg. Då är det ju tur att det dyker upp bra grejor att visa. Som nu då videon till Eyedea & Abilities låt Smile från senaste plattan By the Throat har poppat upp. Eyedea for president i gammal god ordning.

Wednesday, November 11, 2009

themselves - Roman is as Roman Does

Jag avslutade gårdagen med en themselves video och inleder dagen med en themselves video. Varför? För att det är årets skiva har jag ju sagt!

Themselves - Roman Is As Roman Does from anticon. on Vimeo.

Tuesday, November 10, 2009

themselves - Oversleeping

Från årets troligen bästa skiva Crownsdown kommer låten Oversleeping med favoriterna i themselves.

Themselves - "Oversleeping" in Utah from anticon. on Vimeo.

Monday, November 09, 2009

Giovanni Marks - A Surrealist Life

Inleder veckan med en liten skön godbit från Giovanni Marks (eller Subtitle som vissa känner honom bättre). En bra inledning på vilken vecka som helst.

Sunday, November 08, 2009

Dolores - Göteborgs kulturskatt

I Göteborg finns det förvisso ett antal olika butiker som förtjänar att blomstra, men det finns ingen som förtjänar det mer än Dolores. Denna institution i Göteborg har funnits här sedan 1976 då den grundades av punklegenden Lasse Otterström. Dolores låg först på Mölndalsvägen. I början av 80-talet gick flyttlasset till Engelbrektsgatan vid Heden. Därefter slog man sig ihop med Cat Comics (driven av Mike "Fritz" Newitt i Vasastan) vilket resulterade i att Dolores hamnade på Drottninggatan mitt i centrum. Efter meningsskiljaktigheter om bland annat sortimentet skilde man på sig i början av 90-talet: Lasse öppnade Dolores Serier vid Södra Allégatan, medan Mike fortsatte med Dolores Comics på Drottninggatan. Dolores på Södra Allégatan lever dock vidare.
Är du ute efter begagnade svenska serier? Nya svenska och amerikanska seriealbum? Importerade nya amerikanska böcker (ockult, musik, film, samhälle, romaner osv)? Diverse nästintill obeskrivliga leksaker, action-figures, film/tv/musik-merchandise, lunchboxar, t-shirts? Begagnade svenska pocketböcker, kärleksromaner?
Besök då Dolores på Södra Allégatan 2. Det gör jag med jämna mellanrum och shoppar Marvel-serier och actionfigurer av olika slag. Nu har de även en nystartad blogg på adressen http://doloresserier.blogspot.com/ som jag tycker att ni ska kolla upp. Vi måste vara rädda om denna fantastiska butik.

Helgen v. 45

Musik som har lyssnats på i helgen. Vissa skivor bra. Andra...mindre bra.

Saturday, November 07, 2009

Zucchini Drive - Shotgun Rules

Jag har ju tidigare tipsat om projektet Marathon of Dope som släpper nya grejor helt gratis. Vill man betala för musiken så får man det, men vill man inte så behöver man inte. Nu är det dags för Zucchini Drive som bjuder på sin tredje fullängdare Shotgun Rules. Vad kan jag säga mer än: Ladda ner och lyssna!!!

Download

AC4 @ Sticky Fingers

För er som inte såg AC4 vare sig på Way out West i somras eller på Fängelset i september har ni chansen igen. Den 27 november spelar dom tillsammans med CHICK-E-CHACKSticky Fingers. Med tanke på att spelningen på Fängelset var en av årets överlägset bästa spelningar så kommer iaf gå dit!

(500) Days of Deadgirls

(500) Days of Summer


Deadgirl

Sleep - Orchestra of Strangers

Första videon från Sleeps (Oldominion) skiva Hesitations Wounds som nu är ute på Strange Famous Records. I like!

Sleep - Orchestra of Strangers from Strange Famous on Vimeo.

Friday, November 06, 2009

V

När jag var liten så var nog tv-serien V bland det häftigaste man hade sett. Coola rymdödlor och skön action. Vad mer kunde man begära liksom? Nu, över 20 år senare, så kommer en nyinspelning. Kommer garanterat inte vara lika bra som man tyckte då som en liten grabb, men inget kan hindra mig från att idag kolla in första avsnittet. Återkommer nog med någon form av utlåtande i helgen.

V

Thursday, November 05, 2009

CAPS3 - Pixelate

Idag tänkte jag tipsa om en skiva som jag faktiskt inte har hunnit höra än själv. Hur kan jag då tipsa om den undrar ni? Jo, den är släppt på Hand'Solo Records och det i sig är ett tecken på kvalité. Och sen är ju Pixelate med CAPS3 ett litet gratissläpp så ni har knappast något att förlora på att kolla upp den.

Download

PSL

Per Sinding-Larsen är nog en av mina favoriter bland svenska musikjournalister. Och på hans sida PSL kan man , blandat med pinfärska nyheter, hitta många godbitar från SVTs underbara programarkiv. Hittade det här lilla guldkornet som jag hade glömt bort när jag satt och skummade igenom sidan häromdagen. Och bara som ett tillägg så vill jag säga till min vän Petter att jag inom kort kommer lägga upp en inlägg och gå på djupet gällande min fixering vid Dennis Lyxzén och David Sandström. Ett inlägg som får heta....Teg.

Thursday Movie

Rekommenderas:

How to Be a Serial Killer

Wednesday, November 04, 2009

Lists of the Year

Sakta men säkert rör sig ju år 2009 mot sitt slut och med det de klassiska årslistorna. Självklart kommer jag försöka bjuda på listor över de bästa skivorna och filmerna. Men nu skulle jag vilja ha er hjälp. Vad skulle ni vilja se mig ranka under året? Jag är ju en person som älskar att tycka till om saker och är inte rädd att göra det heller. Så ge mig förslag på listor och ämnen ni vill att jag ska tycka till om. Enda kravet är att det ska handla om 2009. Bring it on!

Aggrokultur

Min vän Johannes Torstensson, mannen bakom alias som Aggro och Hannes Hopf släppte nyligen sitt elfte fanzine i serien Aggrokultur. Det numret plus 2 tidigare damp ner i min brevlåda idag och garanterar min läsningsunderhållning imorgon. Glid in på killens sida här vettja och kolla upp för det är för typ. Han har tidigare gästat sidan för övrigt som medverkande i serien Endtroducing... Hans inlägg från i mars kan ni läsa här.

Tuesday, November 03, 2009

Tillflykt

Efterlängtad i samlingen. Nu på plats.

A Tuesday Night in November

Hur man bäst avslutar en tisdag kväll i november? Genom att titta på Will Ferrell: You're Welcome America - A Final Night with George W Bush. Will Ferrells Broadwayshow som sändes live på HBO i mars i år.

Monday, November 02, 2009

Open Mike Eagle - Another Roadside Attraction EP

En gratis godbit för nedladdning kommer nu från Open Mike Eagle från Swim Team/Project Blowed. På EPn finns produktioner från Awkward, Alwayz Prolific och Swim Teams Kuest1. Gästrap bjuds på av Nocando, Rogue-Venom, and Rift Napalm från Galapogos4

Download

Family Guy

7 säsonger av Family Guy på en månad. Check.

Sunday, November 01, 2009

Söndagsfilm

Ingen höjdare dock...

The Open Road