Saturday, October 31, 2009

Invasionen

En gång i tiden fanns det ett band som hette The Lost Patrol Band som bestod av bl.a. Dennis Lyxzén. På grund av bråk angående namnet med ett amerikanskt band så har de numera lagt ner, omformats till Invasionen och bytt språk till svenska. Resultat? Grymt! 12 november kommer de tillsammans med Mattias Alkberg dyka upp på Parken i Göteborg. Jag kommer lätt vara där!

Halloween

Thursday, October 29, 2009

AC4

Äntligen i skivhyllan i CD-format

Classified - Quit While You’re Ahead

Nytt kanadensiskt godis i form av videon till Quit While You’re Ahead från Classifieds skiva Self Explanatory. Gäster på låten är Choclair, Maestro och Moka Only.

Wednesday, October 28, 2009

Aceyalone - Jus Once

Grymt sväng från Aceyalone.

New Friends

Samlingen är nu komplett.


Sen välkomnar jag även min egen Teddy Scare, Granger Evermore, till hushållet.

Existereo - Excuse My French

Existereo, den enda i hiphopvärlden som jag tror kan vinna över Mr. Dibbs när det kommer till tatueringar har precis släppt en glad nyhet. Om ungefär en månad kommer hans nya skiva Excuse My French finnas tillgänglig. Som det ser ut just nu så kommer den endast finnas i digitalt format men man kan ju alltid hoppas att den även dyker upp på en fysisk skiva någon gång längre fram. Nu får vi ju även hoppas att Existereos grupp The Shape Shifters får tummen ur snart och släpper sin utlovade nya skiva. Men man ska kanske inte hoppas på för mycket.

Tuesday, October 27, 2009

Adidas Superstar 80 x XLarge

Jag är kär!

Listener - Ozark Empire, or a snake oil salesman comes to your town

Äntligen har gamla favoriten Listener släppt en video till Ozark Empire, or a snake oil salesman comes to your town. Listener är mannen som ligger bakom en av de bästa spelningarna som jag någonsin gått på. En magisk gratiskonsert på Café Publik. Läs mer om den spelningen här.

Ozark Empire, or a snake oil salesman comes to your town. from DAN SMITH on Vimeo.

Books

Löste idag ut ett bokpaket från Adlibris.com innehållande böcker av bland andra Chuck Klosterman och Neil Gaiman. Adlibris är nog min huvudsakliga källa när det kommer till att köpa böcker, speciellt nu när Pocket&Bok på Östra Hamngatans avdelning av engelska böcker minskat radikalt. Har redan bestämt mig att beställa en ny bok redan idag. Jag är dock inte ensam om att köpa den här boken just nu då den för stunden ligger på tionde plats hos Adlibris på listan över mest populära böcker. Se där Siska och Elin! Boken heter Jorden de ärvde och är skriven av Björn af Kleen. Anledningarna till att jag vill läsa boken är både att jag tycker det verkar vara en intressant reportagebok om den svenska adeln, men också för att jag är uppvuxen med Björn i Hedemora. Alltid kul att se vad gamla vänner kan åstadkomma. Kanske ska köpa ett par böcker till när jag ändå är igång...

Monday, October 26, 2009

DJ Shadow & Zach de la Rocha - Artifact

För ett par år sedan så fanns det planer på en skiva med Zach de la Rocha och DJ Shadow. Tyvärr så blev det inget av det och förutom låten March of Death så har inget egentligt hörts från det samarbetet. Förrän nu då solesides.com släpper ut låten Artifact (vocal version). Enjoy.

Sunday, October 25, 2009

Se den!

Food, Inc.

Saturday, October 24, 2009

Going English?

Jag håller som bäst på att planera lite nyheter för beats, breaks & big smiles 2.0. Det kommer dröja ett tag innan de träder i kraft och tills dess får ni helt enkelt vänta. En sak dock som jag undrar över är språket på sidan. Jag har funderingar på att köra sidan helt engelskspråkig. Anledningen till detta är helt enkelt för att få en bättre spridning på det hela. Plus att jag får träna lite mer på min engelska som bara blir sämre och sämre. Är lite nyfiken på vad ni tycker. Har därför lagt upp en liten ruta för att rösta till höger här på sidan. Var inte rädd att säga vad ni tycker om idén. Jag vet inte om era åsikter kommer påverka beslutet i slutändan, men det är alltid bra att veta vad mina få läsare tycker.

This post is about whether or not I should make beats, breaks & big smiles 2.0 an English page or stick to Swedish. By changing the language I would both be able to get more readers but also practice my English. Please let me know by either using the poll to the right or by posting a comment.

Friday, October 23, 2009

Dagens Filmer

Surrogates


Midnight Chronicles


WHY? @ Noisevox

Om ni går in på Noisevox så kan ni se en mycket bra och gedigen intervju med WHY? gjord av John Norris. Mellan frågorna så får man se livebilder från bandet spelning på Le Poisson Rouge i New York där även Andrew Broder och Mark Erickson från Fog är med. Bland de ämnen som berörs är bland annat Yoni's syn på skrivande, Josiahs kommande soloskiva och bandets ny fd manager Blake Maxwell.

Se intervjun här.

Wednesday, October 21, 2009

Gästspel igen

Nu i helgen så är det Hiphopfilmfestival på Stadsbiblioteket i Göteborg där bland annat Siska Humlesjö ska prata om hiphop och litteratur. Siska som är en del av den eminenta biblioteksbloggen Högsbo och Hisingens biblioteks blogg tillät därför mig att bjuda in några sköna lirare att tillsammans med mig svara på deras fem frågor. Förutom mig så svarar Dynamo414, Ceschi, bleubird och Prosperous på frågorna. Glid in här och läs vettja!

Tuesday, October 20, 2009

Some Movies I've Just Seen

Trailer Park Boys: Countdown to Liquor Day


Looking for Eric


G.I. Joe: The Rise of Cobra

The End of Heroes (for me that is)

Precis i samband med det femte avsnittet av Heroes fjärde säsong så känner jag det. Att nu får det faktiskt räcka. Jag har ärligt talat ingen lust att fortsätta kolla på den serien. Den har blivit utvattnad nu och jag går helt enkelt vidare.

Veckans Skivor

Immortal - All Shall Fall


Avatar & Dynamo - Chaos Theory

Monday, October 19, 2009

Snowgoons - He Sold Out feat. Lord Lhus

Från Snowgoons kommande skiva The Trojan Horse kommer He Sold Out där Lord Lhus står för de verbala insatserna. Ser verkligen fram emot skivan som har releasedatum satt till 27 oktober.

Sunday, October 18, 2009

9

Kvällens film.sole – My President” feat. Jared Paul

Första låten från soles kommande mixtape Nuclear Winter - Volume One. Refrängen är nog årets bästa faktiskt!

Download

Friday, October 16, 2009

Konserttragik

Återigen inser man förgäves att man bor i helt fel land. I landet där borta håller följande turné plats.

The Chemikillz - The Pulse

Ny video från The Chemikillz (Awol One & Mascaria) andra skiva Eggs of Bloods.

Thursday, October 15, 2009

Dead Disnee

Först en trevlig nyhet på filmfronten. Guy Ritchie, mannen som om något personifierar blandningen av lysande filmer och rena bottenapp är som bäst igång med att filmatisera boken Omega Men som bland annat handlar om en av mina absoluta favoriter genom tiderna från serievärlden, det vill säga Lobo. Kan bli grymt bra men som sagt, med tanke på att det är mr Ritchie som håller i spakarna så kommer jag inte våga hoppas för mycket.
Den mer skrämmande nyheten är att ondskans imperium, mera känt som Walt Disney Pictures, håller på att köpa upp Marvel Comics! I en affär som ryktas vara värd cirka 4 miljarder dollar så kan alltså denna guldgruva hamna i händerna hos fascisterna hos Disney. Nyheten får mig fullkomligen att kallsvettas och jag hoppas, mer än något annat, att affären inte blir av. Eller så kanske det är the end of the world as we know it.

Wednesday, October 14, 2009

Bravestarr and Life

Så hur tillbringar jag då en ledig dag uppe i Umeå? Jo, just denna dagen så blir det genom att kolla efter nya jobb. Har hittat ett par intressanta som jag ska snickra ihop ansökningar till. Samtidigt som jag gör det så lyssnar jag på Immortals senaste skiva All Shall Fall. Norsk dödsmetall är inte det jag brukar lyssna på så ofta, men jag måste säga att jag gillar skivan skarpt faktiskt. Vad passar sig bättre till sån musik då än att njuta av den fantastiska tv-serien från 80-talet vid namn Bravestarr? Tecknad serie om en rymdcowboy med sin grymma sidekick som är en technohorse. Ledighet är gott mina vänner! Sen försöker jag också svara på några frågor till Högsbo och Hisingens biblioteks blogg, men mer om det längre fram.

Tuesday, October 13, 2009

Just So You Know

Kanske inte kommer skriva så mycket den här veckan. Men bara så att ni inte blir oroliga så tänkte jag iaf visa var jag befinner mig den här veckan.

Saturday, October 10, 2009

staHHr - Still Dope

Från staHHrs grymma skiva Almost Neva Was kommer här videon till låten Still Dope. Här har vi en kvinnlig emcee som sopar mattan med de flesta männen!

Vinnie Paz - Same Story (My Dedication)Andra låten som läckt från Vinnie Paz kommande skiva The Assassin’s Creed. Inget datum är ännu annonserat för denna solodebut men jag längtar verkligen!

Download

Friday, October 09, 2009

Trailer till Final Exit - Discography

Ser fram emot när den här kommer dimpa ner på hallmattan.

Thursday, October 08, 2009

Mac Lethal - Heart of a Pig

En gång i tiden så älskade jag verkligen Mac Lethal. På den tiden då han knäckte på battlescenen och skrev låtar som Pass the Ammo och släppte skivor som Men are from Mars, Pornstars are from Earth. Numera ligger han på Rhymesayers och är...tyvärr mest tråkig. Synd på en kille med såna uppenbara talanger. Här är den nya videon till Heart of a Pig från The Love Potion Collection 5. Vill ni lyssna in mer om mr Lethal så kan ni imorgon fredag lyssna på Come Clean Radio som enligt uppgift kommer tillägna honom en timme.

Diggin in the Internetcrates

I en tid då folk i stort sett har slutat att köpa skivor utan ägnar sig åt nedladdning i olika former så finns ju alltid frågan huruvida det är rätt eller inte att ladda ner material utan att betala för sig. Det är en fråga som diskuterats gång på gång och det är inte det jag tänker gå in på här. Det jag istället vill gå in på är skillnaden mellan nedladdare och nedladdare. Och här vill jag direkt poängtera att det inte handlar om dom som betalar för sin musik via iTunes eller dylikt, utan dom som hittar sin musik i form av torrenter och rar-filer via olika bloggar. Har man då en så kallad mainstream smak så är det inga problem med att hitta sin musik. Brinner man däremot för lite mindre artister och bolag så är det ofta på sin plats att vara datavärldens motsvarighet till en cratedigger. Det vill säga en sån som lägger ner tid och energi på att leta upp det dom är ute efter och dammsuger nätet efter obskyra bloggar och hemsidor. Och på nåt sätt tycker jag att det är mer ok om man själv orkar lägga ner den tiden att leta då man ju trots allt inte betalar för musiken. Men sen finns det dom som inte bara är snåla, utan också lata. Dom som av någon anledning inte har upptäckt hur man söker via Google eller som ger upp efter att ha sökt efter en skiva i ca 1 minut. Hittar dom sen någon person som har hittat skivan i fråga så förväntar de sig att få den serverad. Men där säger jag stopp. Vill någon verkligen ha en viss skiva så får det faktiskt anstränga sig lite. De får faktiskt söka igenom nätet själva. Och framför allt. De får lägga ner den minimala summan som det kostar att köpa ett konto hos till exempel Rapidshare. Jag är trött på de som tror att de kan få allt gratis och enkelt i alla lägen bara för att någon annan har lagt ner tid och energi för att hitta skivan i fråga. Visst är det hyckleri i botten då ingen av dom faktiskt har betalat för musiken i fråga, men det är som sagt inte det som det här inlägget handlar om. De handlar om lata djävlar som inte orkar göra något alls för att få det de vill ha. Kan man inte på egen hand leta upp till exempel WHY?s första demo Part-Time People or Part-Time Key så får man faktiskt vara utan.

Zombieland

Zombieland. En zombiekomedi med Woody Harrelson och Jesse Eisenberg i huvudrollerna och där Bill Murray gör en cameo som sig själv. Kan det bli annat än lysande? Nej, det kan ju inte det.

Godis från Duck Down

Download

Tracklist:

01. Go Around - Marco Polo ft. Buckshot
02. Start The Revolution - DJ Revolution ft. Boot Camp Clik
03. RuckDown - Sean Price
04. Interlude - Buckshot
05. Survival Skills - KRS-ONE & Buckshot ft. DJ Revolution
06. D.I.R.T. - Heltah Skeltah
07. Monster Babies - Random Axe
08. 6 Minutes - B Real
09. FreshFest - Skyzoo ft. Wale
10. Mixed Emotions - Team Facelift
11. Interlude - Kidz In The Hall
12. Back On The Map - Skyzoo ft. Maino
13. HI-808 - Blue Scholars
14. StarStruck - Naledge
15. Coo - Blue Scholars
16. Beautiful Decay - Skyzoo
17. New Love - Tek of Smif N Wessun
18. Smoke - Marco Polo & Torae ft. Rock & Lil Fame
19. Get Mines - Oh No ft. Buckshot
20. Interlude - Buckshot
21. Robot - KRS-ONE & Buckshot
22. Duck Down - Ruste Juxx
23. Critically Acclaimed - Statik Selecktah ft. Lil Fame, Saigon & Sean Price
24. Get It Done - Skyzoo & Torae ft. DJ Premier
25. The Matrix - Black Milk ft. Pharoahe Monch & Sean Price
26. Hold Up - Marco Polo & Torae ft. Masta Ace & Sean Price
27. Interlude - Naledge of Kidz In The Hall
28. No Love - Team Facelift
29. Toast To Bucktown - General Steele ft. Buckshot
30. Flickin - Kidz In The Hall
31. Duck Down (Bonus Track) - Sean Price ft. Torae & Skyzoo

Wednesday, October 07, 2009

Masta Ace & Edo G - Little Young

Från Masta Ace och Edo Gs kommande skiva Arts and Entertainment kommer grymma videon Little Young.

Waiting for the Army

Tha Dogg Pound till Pustervik? Seriöst. Kunde Scratch ha bokat något mer ointressant? Ja, de hade förvisso kunnat boka Looptroop Rockers men ni förstår poängen. Tha Dogg Pound var ju inte ens bra under sin storhetsperiod!
Då ser jag hellre fram emot Army of the Pharaohs som dyker upp 9 december. Enligt gruppens Myspace kan vi då se fram emot att se Outerspace, Esoteric, Apathy, Celph Titled & Reef the Lost Cauze. Det mina vänner är kvalité! Mer om det när det närmar sig.

Blake finds WHY? a home

Del 10 av 10 (så nu ska jag sluta tjata med den här serien).

Blake finds WHY? a home from anticon. on Vimeo.

Tuesday, October 06, 2009

Ja, jag bor i fel land....

Efalive of the Jazoburbs - Intimidation Game

Jag tycker ju om att tipsa om gratis skivor här och idag är ingen skillnad. Efalive of the Jazoburbs bjuder på sin skiva Intimidation Game där han gästas av bland andra Ellay Khule, Riddlore, LMNO, Awol One, Nomar Slevik och Aamir & Xczircles från Escape Artists.

Download

Monday, October 05, 2009

odd nosdam & Circus

För alla fans av odd nosdam och Circus (från The Shape Shifters) så kan man nu ladda ner 5 låtar från deras tänkta skiva Circus for Dictator. En skiva som numera är helt lagd på hyllan och aldrig kommer släppas. Skivan som skulle ha blivit Circus debut på anticon skulle ha kommit efter 7"an Zombie Burger som tyvärr inte heller någonsin kom.
På de 5 låtarna som vi nu bjuds på medverkar sole, Yoni Wolf & Anna. Här snackar vi om klassiker som aldrig blev av.

Download

Sunday, October 04, 2009

Del The Funky Homosapien & Tame One - Flashback

Flashback är första videon från Del & Tames kommande skiva Parallel Uni-Verses som släpps 13 oktober.

Saturday, October 03, 2009

The Ink is Getting Me High

Så är den då äntligen färdig. Courtesy of bästa FreddanCity Tattoo. Gjorde sjukt ont denna gång, men som alltid så är det såå värt det!

Eddie Izzard

Jag har kommit fram till att julen i år kommer bli ganska tragisk. På grund av att jag måste jobba under jul så kommer jag inte kunna fira det minsta eller få umgås eller träffa min familj alls då. Och det känns riktigt jobbigt faktiskt. Så därför har jag beslutat att iaf ge mig själv en liten julklapp. Eller inte såå liten då biljetten faktiskt kommer bli rätt dyr. Men den 20 december kommer jag ha en liten guldstund för mig själv på Scandinavium. Jag ska se Eddie Izzards show Stripped. Förhoppningsvis blir det grymt!

Friday, October 02, 2009

Kimmel

Del 9 av 10.

Kimmel from anticon. on Vimeo.

Thursday, October 01, 2009

Thy Name Is Crap!

Jo, jag vet att jag borde ha tänkt efter och att jag får skylla mig själv. Men nu är det redan gjort och jag kan tyvärr inte ändra det som har hänt. Jag har av någon outgrundlig anledning precis sett Transformers: Revenge of the Fallen. Vad kan jag då säga om den? Att den helt klart är i toppstriden gällande platsen som årets utan tvekan sämsta film. Undrar om det finns nåt sätt som kan göra att jag kan få tillbaka dom 150 minuterna av mitt liv?

Yoni, Blake, and Legendary visit Capitol

Del 8 av 10

Yoni, Blake, and Legendary visit Capitol from anticon. on Vimeo.