Wednesday, September 30, 2009

Langhorne Slim - Be Set Free

Jag måste tacka Scott för tipset om Langhorne Slims skiva Be Set Free. Efter bara två genomlyssningar så är jag redan säker på att den kommer hamna på min årslista över bästa skivorna. Utan tvekan!

Svenska Akademien är död. Länge leve Svenska Akademien

Så nu har alltså gruppen Svenska Akademien gått ut med att de ska splittras. Inte en sekund för tidigt enligt mig. Det finns bara plats för en svensk akademi i Sverige och Peter Englund och gänget svänger hårdare än Sture Allén d.y och de andra någonsin har gjort.

Tuesday, September 29, 2009

Reselitteratur

Den 11 oktober kommer jag tillbringa ungefär 11 timmar på tåg eller buss på väg upp till Umeå. Såna resor klarar jag aldrig utan minst ett par bra böcker att välja på. Den här gången blir det klockrena förstahandsvalet Kevin Smiths Shootin' the Sh*t with Kevin Smith: The Best of the Smodcast. Kevin gör en aldrig besviken, inte ens i bokform. Sen får nog också Fredrik Strages Strage text - Samlade artiklar av Fredrik Strage åka med i ryggsäcken.Monday, September 28, 2009

Enigmatical & Misto Soon - A Miniature of Bigger Things


Jag vet inte hur bra Misto Soon & Enigmaticals skiva A Miniature of Bigger Things är för mig just nu egentligen. Klockan är 05.42 och jag sitter på bussen på väg till jobbet. A.M.O.B.T. bjuder mig på vemodigt jazziga beats och stilsamma poetiska betraktelser samtidigt som ett dystert Göteborg visar upp sig utanför bussfönstret. Men det är ju i grunden inget negativt. Alla duktiga konstnärer påverkar oss ju känslomässigt med sina verk och förstärker känslor som redan ligger och bubblar vid ytan. Och det är just det som man får här. Dessa två medlemmar i den löst sammanhängande kollektivet Out of the Blue Crew bjuder här på 8 låtar som alla håller än förvånansvärt hög och jämn kvalité. En kvalité som bara förstärks av livemusiker och gäster som gamla favoriter som Nadasdi och Rodan Kairos. Även om det är svårt att lyfta fram några egentliga favoriter så vill jag ändå nämna fantastiska Suite for the Swedish Scenery och ...of Constellations.

Skivan är en samling av låtar som Misto och Enigmatical har spelat in 2005-2006. Tyvärr kan det här kanske vara sista gången man får höra Mistos sköna flow på skiva då ryktena säger att han numera har följt tidigare nämnda Nadasdis exempel och lagt micken på hyllan. Det känns väldigt trist då det är artister som han som vi verkligen behöver och borde vara rädda om. Artister med klar talang och en egen skön stil. Men tyvärr lever vi allt för ofta i en värld där talanger glöms bort och får samla damm, medan urvattnade kopior får allt för mycket oförtjänt uppmärksamhet. Så om jag fick önska mig en sak så är det att jag vill att alla stödjer konstnärer som Misto Soon och Enigmatical och låter namn som till exempel Middlesex, Mohammed Ali och MFS That Hustla istället vara dom som samlar damm. Först då skulle det finnas lite rättvisa i världen.

Betyg: 4 av 5

Saturday, September 26, 2009

Doug, 100% on-board

Del 7 av 10.

Doug, 100% on-board from anticon. on Vimeo.

Friday, September 25, 2009

Frostbiten

Hittade den här för 45 kronor hos min lokala ICA-handlare. Kände mig bara tvungen att köpa den. Är säkert inte bättre nu än när jag såg den på Sverigepremiären för 3 år sedan, men den lockade ju till en hel del skratt genom sin låga humor och brist på skådespelartalang. Sen är ju 45 kronor bara 45 kronor.

Monty Python in your Pocket

I'm getting myself one of those! Jag menar, hur skönt vore det inte att ha följande repliker nära till hands?:

“Always look on the bright side of life – whistle”
“He’s not the messiah, he’s a very naughty boy!”
“We are the knights who say Ni”
“And finally Monsieur, a wafer thin mint”
“Alright but apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh water system and public health…What have the Romans ever done for us?”
“No one, is to stone anyone until I blow this whistle – do you understand – even and I want to make this absolutely clear, even if they do say Jehovah (sound of stoning)”
Secret button: “You’re f*****g nicked me old beauty”

Thursday, September 24, 2009

Yoni and Legendary get to Work

Del 6 av 10

Yoni and Legendary get to work from anticon. on Vimeo.

Wednesday, September 23, 2009

Josh Martinez - Trickle Down Trauma

Sjunde(!) videon från Josh Martinez senaste skiva The World Famous Sex Buffet.

DJ Muggs & Ill Bill

Enligt uttalande från DJ Muggs så kan vi inom inte allt för lång framtid vänta oss en skiva från honom och Ill Bill. Det kan verkligen bli jättebra eller...så tråkigt.

Tuesday, September 22, 2009

They're Back!

Meet WHY?'s Legendary Creative Partner

Del 5 av 10

Meet WHY?'s legendary creative partner from anticon. on Vimeo.

Josiah has Troubles with the Endorsement

Del 4 av 10

Josiah has troubles with the endorsement from anticon. on Vimeo.

Sunday, September 20, 2009

Februari 2010

I januari 2008 var Henry RollinsLorensberg och det var en magisk kväll. I februari nästa år är han tillbaka på samma plats, och det kommer även jag att vara!

Saturday, September 19, 2009

R.I.P. Roc Raida

Idag avled Anthony "Roc Raida" Williams av skador efter en olycka tidigare denna månad. En av världens bästa DJs har därmed lämnat oss och han kommer att bli saknad.

1972-2009AC4 @ Fängelset

Så hur var då spelningen igår som jag tjatat lite om en tag nu? Jo, den var awesome! Varken mer eller mindre. Underbart att se herrarna Lyxzén och Sandström på en scen ihop igen. Energin var total, stämningen helt rätt och musiken hård och kompromisslös. En riktigt bra kväll helt enkelt.

Blake lands WHY? their first endorsement

Del 3 av 10

Blake lands WHY? their first endorsement from anticon. on Vimeo.

Friday, September 18, 2009

Yoni introduces Blake to Shaun

Del 2 av 10

Yoni introduces Blake to Shaun from anticon. on Vimeo.

Thursday, September 17, 2009

Contents of a Dead Vandal's Mailbox or Looking for Love in All the Wrong Places

Gratis godis i brevlådan. Recensioner kommer.


Wednesday, September 16, 2009

WHY? 's nya manager Blake Maxwell

Del 1 av 10

Tuesday, September 15, 2009

soso is never so-so

Senaste veckan har jag haft lite av en revival gällande kanadensaren soso. Jag föll pladask för honom i början av 2007 och gjorde då även ett inlägg om honom här. Sen har jag följt hans karriär fram till för något år sedan då jag helt enkelt glömde bort honom... Finns inga ursäkter för sådant, men ibland händer det. Men i början av 2009 så dök det upp en instrumental skiva med honom DJ Kutdown med namnet All They Found was Water at the Bottom of the Sea och jag blev påmind om vad det var jag hade fastnat för. Nu ska jag bara se till att beställa hans senaste split 7" som han gjort tillsammans med franska Motionless. soso är fortfarande mäktig. Bjuder här på videon till Hungover for Three Days Straight (Don't Matter) från 2004 års Tenth Street and Clarence.


Menu of the Day
Monday, September 14, 2009

Entry 537

Shit. Det börjar mer och mer se ut som om den här sidan börjar bli en YouTube-blogg, men jag ska skärpa mig. Snart. Kanske... Men först vill jag fira slutet på en tung arbetsvecka med lite pepp inför fredagens spelning. Kristian? Det är det här som väntar dig. När man ser den här videon så kan man för övrigt inte annat än le åt tanken att 2004 så utnämndes sångaren Dennis Lyxzén till Sveriges sexigaste man av tidningen Elle. Gött enna.

Sunday, September 13, 2009

Birdy Nam Nam - Abbesses

Tack till min vän Kristian som visade mig den här fantastiska videon. Birdy Nam Nam heter killarna och är 4 grymma DJs från Frankrike. Låten Abbesses är från den självbetitlade debuten från 2005. Njut bara!

Saturday, September 12, 2009

More or Less & Fresh Kils - Pop N Chips

Bra ny skit från More Or Les & Fresh Kils Les-Kils EP. Med på låten Pop N Chips är Ghettosocks, Timbuktu (då snackar vi inte den svenska dvärgen) & Uncle Fester. Återigen visar Kanada var skåpet ska stå!

Thursday, September 10, 2009

New East African Sound Tour

Sugen på lite östafrikanska toner? Glid då förbi Brasilianska Föreningen imorgon kväll och njut av Sauti Sol, Dela & Stan. Och för den billiga penningen som inträdet kostar så kan ni även lyssna på Robert "Wawesh" Kiboy som kommer spela skivor under kvällen. För er som tycker er känna igen namnet Sauti Sol så kan det var för att jag tidigare i år la upp videon till Lazizi här på sidan. För mer info om eventet kan ni glida in på den här sidan. Själv kommer jag inte kunna gå på grund av jobb, men jag tycker att ni andra borde passa på att kolla upp nåt nytt och annorlunda.

Apathy - Shoot First feat. B-Real & Celph TitledJag måste erkänna att jag har sett fram emot Apathys kommande skiva Wanna Snuggle? som släpps i början av oktober. Just därför så är låten Shoot First där han gästas av B-Real och Celph Titled en klar besvikelse. Hoppas verkligen att skivan blir bättre.


Download

Movies AgainWednesday, September 09, 2009

J-Zone Baby!

Det är inte så ofta som jag tipsar om bloggar och sånt här, men det finns en favorit som jag bara måste nämna. För er som känner till J-Zone och vet vad han handlar om så rekommenderar jag att kolla in hans blogg. Ren underhållning. För er som inte känner till honom...well, samma tips där.

Tuesday, September 08, 2009

Dumbfoundead - Rapper-O's

Senaste videon från Dumbfoundeads skiva Fun with Dumb. Enjoy!

Monday, September 07, 2009

Jag Har Koll

Det är ju tur att man har koll på vad som händer i sina kvarter. Kan ju alltid skylla på att det var på min födelsedag och att jag var ute och drack öl och inte märkte att en bil brann upp på min gata.

AC4 @ Fängelset 18/9

I ett tidigare inlägg så nämnde jag att en av artisterna som jag mest tyckte det var synd att jag missade på Way out West var AC4. Nu verkar det som om gudarna är lite hyggliga mot mig iaf. Den 18 september dyker nämligen grabbarna upp för en spelning på Fängelset och jag är grymt sugen på att gå! Någon som är sugen att haka på?

Sunday, September 06, 2009

Big Urban - Religious Experience

Jag kan inte påstå att jag har lyssnat så mycket på Big Urban innan. Men när jag nu stötte på videon till Religious Experience från skivan It’s Not So Much The Heat, It’s The Humidity så måste jag säga att jag gillar det.

3 Is The Magic NumberSaturday, September 05, 2009

bleubird - Street Talk III

Nytt gratis godis från allas våran bleubird. Vad mer kan man begära en lördag i september?

Download

Friday, September 04, 2009

Hail Mary Mallon - D-Up

Från Def Jux senaste samling Definitive Jux Presents 4 kommer här videon till Hail Mary Mallons D-Up. Hail Mary Mallon består av Aesop Rock, Rob Sonic och DJ Big Wiz.Themselves - Crownsdown

ÄNTLIGEN!!!

Thursday, September 03, 2009

Boardwalk Empire

Jag tycker att det har varit dåligt på nyhetssidan gällande lovande tv-serier som ska komma men nu verkar jag kunna pusta ut lite iaf. HBO har nu gett klartecken till en serie som känns väldigt lovande. Serien Boardwalk Empire, vars pilotavsnitt produceras av Martin Scorsese. I huvudrollen som Nucky Thompson ser vi favoritskådisen Steve Buscemi. Serien väntas ha premiär nästa år och jag längtar redan!

Wednesday, September 02, 2009

Venture Capitalists - Rate of Exchange

Jag har ju lite då och då pratat om att börja skriva recensioner här på sidan. Och jag fick ju positiv respons från er läsare gällande det också. Så nu tänkte jag iaf smygstarta lite. Får se hur regelbundet det blir. Förhoppningen är dock att det kan bli en i veckan eller nåt liknande. Så då kör vi helt enkelt igång.


Venture Capitalists - Rate of Exchange

Från Kalifornien kommer en av de mest sympatiska artister jag har haft förmånen av att lära känna i form av Self Advocate. Jag stötte först på honom när han samarbetade med Prosperous för ett antal år sedan. Sen när jag för ca 2 år sedan bestämde mig för att ställa samman samlingsskivan Du Ska Inte Tro Det Blir Sommar så visade S.A. verkligen sitt stora hjärta och hjälpte till med projektet på fler sätt än jag hade vågat hoppats på. Nu har han, tillsammans med kollegan från Understudies, Welsed släppt sin debutskiva Rate of Exchange under namnet Venture Capitalists. Hur låter det då?
Smutsigt, svängigt och precis vad jag hade hoppats på. De kanske inte är det mest briljanta emcees rent tekniskt sett, men de lyckas hålla en jämn och bra kvalité genom alla 11 låtar vilket inte alla gör. Att sedan lyckas bygga upp en hel låt på vidriga Hit The Road Jack och få det att funka är värt att lyfta på hatten för. Låten som står ut mest i mina öron är dock ödesmättade Black Monday. Är skivan då ett mästerverk? Nej, långt ifrån. Men det är en av de skivor som går mest i min iPod just nu och det är det inte så många som gör.

Betyg: 3 av 5

Tuesday, September 01, 2009

Themselves & WHY?Några av de största musikaliska genierna i min värld är Yoni Wolf och doseone. Yoni från WHY? och doseone från Themselves ligger båda på anticon och var tidigare båda delar av gruppen cLOUDDEAD. Nu har det kommit ett nytt guldkorn från deras nya grupper i form av låten Canada. Låten spelades in till ett samlingsskiva som ännu inte har släppts. Tack vare Pitchfork så kan vi dock njuta av den nu och det är det jag tycker att ni också ska göra.

Download