Sunday, August 30, 2009

[valfri rubrik]


Saturday, August 29, 2009

Tofu the Vegan Zombie

Vem är tuffast i stan? Jo, Tofu the Vegan Zombie!

Friday, August 28, 2009

Life is Goodsole & the skyrider band - Battlefields
I väntan på sole & the skyrider bands fullängdare Plastique som släpps i oktober så kan man nu ladda ner en gratis EP. Medverkande på Battlefields är Marcus Archer från The Notwist samt remixer från Tobacco och b. fleischmann. Ansvarigt skivbolag är årets utan tvekan bästa bolag Fake Four Inc.

Download

Sandpeople

Ny video från favoriterna i Sandpeoples EP Long Story, Short EP.

Thursday, August 27, 2009

Synecdoche, New York
Tack Kristian för att du påminde mig om Synecdoche, New York. Jag har haft filmen på datorn i flera månader nu utan att se den. Men idag tog jag tag i det och det är jag glad för. Den är, som alla filmer som Charlie Kaufman skrivit, väldigt annorlunda. Men den är också, som hans andra filmer, riktigt bra. Magi!

Godis från MF Grimm


Gamle rullstolsfavoriten MF Grimm har nu släppt ett nytt mixtape som kommer finnas till nedladdning under begränsad tid. Så i väntan på nya fullängdaren You Only Live Twice som släpps i november så tycker jag att ni ska värma upp lite.

Download

Chip Fu - Ridiculous

Is it a bird? Is it a plane? Nej, det är gamle goa Chip Fu!

Sunday, August 23, 2009

Plague Language - Instant Classic


För fans av Noah 23, Baracuda och resten av Plague Language-klicken så kommer här lite gratis godis i form av skivan Instant Classic. Enjoy!

Download

Tracklist:

01. Intro feat. Wolfman Yukes
02. The Logical Song feat. Bourgeois Cyborgs
03. Takeover feat. Livestock, Tykus, Noah23, Baracuda, The Main & DS
04. Don’t Stop Believing feat. Bermuda Shells, Noah23, Baracuda & The Main
05. Green River feat. Bourgeois Cyborgs
06. Interlude feat. Red Sonja Bear
07. Old Dixie feat. Livestock, Baracuda & The Main
08. Dreams of a Mac feat. Noah23
09. Heart of Gold feat. Baracuda, The Main & Noah23
10. Tiny Interlude feat. Wolfman Yukes
11. Dirty Love feat. The Main
12. Time of the Season feat. Noah23 & The Main
13. Cold As Ice feat. Noah23, Baracuda, The Main, Tykus & Livestock
14. Burning for You feat. SlowBe, Noah23 & Tykus
15. Santanalude feat. Wolfman Yukes
16. Fast Machines & Dirty Women feat. Modulok & Bourgeois Cyborgs
17. I Love Rock N Roll feat. Karma Kings
18. Tom Sawyer G-Town Posse Cut feat. Noah23, SlowBe, The Main, DS, Tykus, Doc Zues, Carlito, Livestock, Koko Bonaparte, Fidget, Lokust, Baracuda, Lord Kufu & Feelix
19. Into The Mystic feat. The Main, Livestock & Baracuda
20. Outro feat. Wolfman Yukes

Friday, August 21, 2009

Inglorious Basterds

Idag klockan 17.30 är det äntligen dags!

Monday, August 17, 2009

AC4

Ok, jag erkänner. Det finns ett uppträdande på Way out West som jag tycker att det är extra trist att jag inte fick se. Jag hade gärna sett AC4s spelning på Trädgår'n i torsdags. Men med tanke på hur ofta jag åker till Umeå så hoppas jag att inom en relativt snar framtid få njuta av att se hjältarna Dennis Lyxzén och David Sandström på scen tillsammans igen. De har ju bandet tillsammans med Karl Backman och Jens Nordén från Vectors och snart kommer debutalbumet med samma namn. Bra grejor kan jag lova!

Friday, August 14, 2009

Ledighet...

...innebär ofta film. Senaste dagarna har följande setts:

Thursday, August 13, 2009

Way Out West

Idag kör tredje upplagan av Way out West igång. Jag hade verkligen tänkt att gå i år, men då jag nu precis bytt arbetsplats så funkade det inte schemamässigt. Så istället för 3 dagar i Slottskogen så blir det 3 dagar på gruppboende i Fiskebäck. Det kändes sjukt surt i början, men helt ärligt. Nu känns det faktiskt helt ok. Det gör mig inte så mycket att jag missar det i år. Skönt att få den känslan. Plus att jag faktiskt spar in lite pengar som jag kan lägga på mer viktiga saker. Se inlägget här.

Megasoid
Gratis godis är som så ofta bra godis. Nu tänkte jag tipsa om lite bra grejor från Megasoid. För er som inte hört talas om dom så är de Sixtoo och Hadji Bakara. Från deras mixtape Tank Thong slänger jag här upp deras remix av Slim Thug & Bun Bs I Ain't Heard of That. Vill ni skaka skallen lite mer till deras mixar (skaka skallar...nu känner jag mig väldigt Stockholm sent 90-tal...) så tycker jag att ni ska gå in här och ladda ner.

8 Dagar Kvar

Wednesday, August 12, 2009

Next Paycheck Baby!
Tuesday, August 11, 2009

Yoni is King!

Jag kan inte annat än råda er att gå in på The Bay Bridged och njut!

New, Improved, LIVE: Yoni Wolf (of WHY?) - "Against Me" from The Bay Bridged on Vimeo.New, Improved, LIVE: Yoni Wolf (of WHY?) - "Brook and Waxing" from The Bay Bridged on Vimeo.

Shaun Of The Dead 12"

Så var det då dags för ett litet nytillskott i samlingen.

Monday, August 10, 2009

Eyedea & Abilities - Junk

Första videon från favoriterna Eyedea & Abilities senaste platta By The Throat.

Sunday, August 09, 2009

Public Enemies Igen

För en tid sen så skrev jag att jag skulle börja skriva filmrecensioner för Pulse Magazine. Det blev väldigt kortvarigt. Förvisso erkänner jag att jag inte var helt motiverad till det hela, men huvudorsaken till att jag inte längre skriver där är längden på recensionerna. De kom, efter många om och men, fram till att recensionerna inte fick vara längre än 1000 tecken. Då kände jag att då kan man inte längre skriva vettiga texter utan att det blir bara korta puffar för filmer och det har jag inget intresse av att skriva. Jag önskar givetvis Mathias och gänget lycka till i framtiden dock.
Jag la för några veckor sen upp en länk till min recension av Public Enemies på deras sida. Nu har de dock tyvärr fullkomligen stympat den för att den ska hålla sig inom den teckengräns de nu har infört. Texten är i mina ögon inte längre något som jag kan stå för så därför väljer jag att här publicera den i sin fulla längd. Den är måhända fortfarande inte lysande kanske, men den är skriven som jag ville och som jag vill att folk ska läsa den. Så här kommer den:


Public Enemies

Public Enemies borde vara en underbar film. Den behandlar en amerikansk ikon och följer ett klassiskt och älskat tjuv-och-polis format. I huvudrollerna får vi se två mänskliga kameleonter, Johnny Depp och Christian Bale, några av vår tids ledande skådespelare leka med vapen. Dessutom får vi se en av Hollywoods främsta regissörer; Michael Mann, dissekera storslagna teman som moral och kampen mellan det goda och det onda. Slänger vi dessutom in Oscarsvinnaren Marion Cotillard i rollen som John Dillingers flickvän Bille Frechette i denna episka gangstersaga så borde slutresultatet bli att man sitter och dreglar.. Tyvärr nickar man mest till av uttråkning.

John Dillinger, spelad av Johnny Depp, är samhällets fiende nummer ett. En bankrånare på 1930-talet som redan under sin livstid blev mytomspunnen och omdiskuterad. Mannen som är tillsatt för att fånga honom är Melvin Purvis, här spelad av Christian Bale, en smått fanatisk FBI agent som förutom Dillinger även ska sätta dit Baby Face Nelson och Pretty Boy Floyd (Channing Tatum respektive Stephen Graham).

Manuset till filmen är baserat på Bryan Burroughs bok Public Enemies: America's greates crime wave and the Birth of the FBI. Ett manus som har omarbetats en del och tyvärr inkluderar en del rena faktafel. Till exempel så blev Pretty Boy Floyd dödad efter Dillinger, och inte före som det framställs som i filmen.
Man märker att Michael Mann har försökt att göra en intim och personlig film, men det faller snabbt platt. För mycket fokus har lagts på miljö och kostymer istället för på skådespeleri och hjärta.
Det gör att filmen känns oengagerad och torr. Man känner ingenting för någon av karaktärerna och filmens namnkunniga skådespelare passerar obemärkta förbi. Sedan tycker jag att Johnny Depp är fel val för rollen som gangsterlegenden. Dillinger var inte bara en charmig person utan var betydligt mer rå än vad Depp kan prestera. Att vara mörk på ett Tim Burton vis funkar inte för den här sortens karaktär. Det hade varit betydligt intressantare att se Christian Bale i den rollen istället. Resultatet hade säkerligen blivit bättre. För många kommer det dock att räcka med att se en snygg Johnny Depp på affischen för att gå och se filmen. Däremot så tycker jag titeln är lite missvisande. Den borde heta Public Enemiezzz.

Betyg: 2 av 5

Tuesday, August 04, 2009

It Has Begun

Sunday, August 02, 2009

Fake Four Inc.

Den här skivan är inte helt sprillans ny, men den förtjänar helt klart ändå att lyftas fram. Från vad som nog är 2009 års bästa skivbolag Fake Four Inc. kommer en gratis labelsampler. Med artister som bl.a. Ceschi, Myka 9, Gregory Pepper and his Problems samt Boy in Static så består den av 14 grymma spår med hiphop, indiepop mm. Missa inte tillfället nu utan ladda ner och avsluta sommaren på ett bra sätt.

Download