Sunday, June 28, 2009

Jag Säger Ju Att Jag Inte Har Växt Upp

Nytillskott i samlingen
Friday, June 26, 2009

R.I.P. Michael Jackson

Alla tvetydigheter till trots gällande hans person så är en av modern historias största musikaliska genier nu död. Michael Joseph Jackson 1958-2009.

Tuesday, June 23, 2009

Tea For Two

Vad kan jag säga? Idag är the all about the game of tennis baby!

Monday, June 22, 2009

Recensioner?

Jag har under en tid lekt med idéen att inte bara nämna skivor, filmer och böcker i förbifarten hela tiden utan att börja skriva lite mer utförligt om en del av dom. Göra små recensioner. Nu är frågan om ni eventuella läsare där ute skulle vara intresserad att läsa sånt eller inte.
Jag har därför här till höger lagt in en liten omröstningsruta (eller vad det nu heter) där ni kan säga vad ni tycker. Så kom igen, våga, tyck till!

Sunday, June 21, 2009

Week 25


I hörlurarna den här veckan:

Eyedea & Abilities - By the Throat
The Weird Apples - The Big Crunch
Sage Francis - Sick of Wasting...
iCON The Mic King - Rent Money Music II
Chali 2na - Fish Outta Water
Subtitle - Nerves of Ice
Tame One - Acid Tab Vocab
Serengeti & Polyphonic - Terradactyl

Saturday, June 20, 2009

3MG - Sunsprayed

En godbit från 1994 med 3 Melancholy Gypsies (Murs, Eligh & Scarub).

Mina Fedora + Självinsikt


Ibland måste jag verkligen ifrågasätta min egna smak. Dagen efter att jag delat med mig av The Library EP till världen så lyssnar jag igenom den. Seriöst alltså? Vad tänkte jag egentligen? Skivan är ju ett sömnpiller utan särskilt många guldkorn. Är det här ett tecken på att jag börjar få dålig eller tråkig smak? Vem vet. Jag kanske slutar upp med att ha samma tveksamma musiksmak som MASN...
Så ni får väl ta tipset som jag kommer med nu med en nypa salt antagligen.
En av de roligaste fynden jag har gjort på sistone är den osignade amerikanskan Mina Fedora från Kentucky. Jag gillar verkligen hela hennes vibe och tycker att i samarbete med rätt producenter så har hon bra grejor att komma med, både som sångerska och rappare. How it Feels och Little Birds är två spår som jag verkligen älskar. Men som sagt, vad vet jag egentligen?

Friday, June 19, 2009

Download beats, breaks & big smiles vol 4!

Jag har ju funderat en hel del på vad som skulle bli nästa del när det kommer till samlingskivor. När jag sen fick erbjudandet att gästa Högsbo Biblioteks blogg så fick jag suget att bara sammanställa någonting lite snabbt. Så om ni går in här så kan ni inte bara ladda ner beats, breaks & big smiles vol 4 - the library ep, utan ni kan givetvis också förföras av mina vackra ord...
På tal om att gästa bloggar så finns det planer på att eventuellt gästa den fantastiska bloggen valdemareview längre fram i sommar. Återkommer närmare vid tillfälle. När det gäller gäster här på min egna sida så har det varit ett par avslutande gästspel på gång, men de verkar nu tyvärr ha runnit ut i sanden så Endtroducing... tar nu definitivt en paus på obestämd tid.
Men gå nu in här och ladda ner skivan allihop och säg gärna vad ni tycker om den. I need it!

Thursday, June 18, 2009

True Gangsta...


Det finns gangstarappare och sen finns det gangstarappare. En av de största inom genren genom åren, Willie D från legendariska Houston-gruppen Geto Boys riskerar nu uppemot 20 år i fängelse. Inte för mord, rån, knark eller något liknande och kanske mer väntat. Nej, han är anklagad för bedrägeri. Han har, enligt anklagelserna, sålt iPhones via eBay, fått pengar insatta på sitt konto för dom men aldrig levererat några telefoner. Hardcore...

Eyedea & Abilities - By The Throat

I hörlurarna idag. Efterlängtat.

Wednesday, June 17, 2009

Sage Francis - Sick Of Wasting...

Gratis är som sagt alltid gratis. Dagens lilla godbit är den senaste i raden av Sick of-mixtapes från allas våran Sage Francis, hans femte i raden. Klicka här för att ladda ner.


Tuesday, June 16, 2009

Busdriver

Första videon från Busdrivers senaste platta Jhelli Beam. Enjoy friends!

Street Sweeper Social Club

För er som känner till namnen Tom Morello och Boots Riley förstår nog vad det här handlar om. Politik det svänger och ryker lite extra om.

Monday, June 15, 2009

Golden Gaytime

Alldeles för mosig i hjärnan för att skriva nåt idag så jag tänkte istället bjuda er på den fina glassen Golden Gaytime. Låter läskande gott.

Sunday, June 14, 2009

Week 24

Vad det har lyssnats mest på vecka 24:

Busdriver - Jhelli Beam
Smooth Current - Maintain The Focus
Kill The Vultures - Ecce Beast
Cage - Depart From Me
Def 3 & Factor - Drumbo
Hijack - The Horns of Jericho
Yameen - Never Knows More
Prop Dylan - Crossing The Bridge
Intuition & VerBS - The Buzz EP
Mos Def - The Ecstatic

Söndagsfilm

Saturday, June 13, 2009

Smooth Current - Re: Strain of Stairs

Awol One & Factor - Darkness

Det känns snart som om man kan starta upp en blogg enbart dedikerad till nya videos från Awol One & Factors kommande skiva. Bara ett par dagar efter videon till Destination så är nu videon till Darkness här. Låten gästas av Sunspot Jonz, Gel Roc och Jizzm High Definition. Frågan nu är bara hur många videos till de hinner släppa innan själva skivan kommer?

Yak Ballz - Gas GalaxyFörsta låten från kommande skivan DJXP4 är låten Gas Galaxy med Yak Ballz. Det bådar gott!

Download

Friday, June 12, 2009

Tradition

Sommaren är räddad. Den 23 juni är Detective Chief Inspector Tom Barnaby och Detective Sergeant Ben Jones tillbaka för att underhålla oss 4 tisdagar i sommar. Jag längtar!

Dagens Läxa

Jag erkänner att jag faktiskt aldrig har sett den här. Pinsamt och oförståeligt. Men idag ska den ses.

Thursday, June 11, 2009

Funkdoobiest

Jag kommer i alla fall hålla ögon och öron öppna.

Wednesday, June 10, 2009

The Housemartins

Blev först glad när jag hörde att gamle favoriten Kurious hade kommit med en ny video. Men sen när jag väl såg och hörde Brand New Day så insåg jag vilken besvikelse den var. Usel var ordet. Kurious är alltid skön men låten i stort samt gästerna var hemska! Så istället för att slänga upp här så bjuder jag på en riktigt gammal favorit som verkligen funkar för mig varje dag, speciellt i ett regnigt Göteborg. Jag älskade The Housemartins 1986 och kärleken är minst lika stark 23 år senare. För er som inte kan er musikhistoria (skäms!) så är The Housemartins grunden för 2 numera mer kända musikaliska akter: Beautiful South och Brightons egna big beat-demon Fatboy Slim. Att trummisen Hugh Whitaker, som slutade efter första skivan, sen blev mest känd för att han attackerade en gammal affärskompanjon med en yxa visar ju mest bara att alla grupper har en Ringo...

Tuesday, June 09, 2009

Intuition & VerBS - The Buzz EPVissa kanske känner igen Intuition från hans grymma fullängdare Stories About Nothing. Andra kanske gillade hans gästinhopp på Dumbfoundeads platta Fun With Dumb. Nu har han tillsammans med lika sköna emceen VerBS släppt en gratis EP ihop vid namn The Buzz EP. Ni missar helt klart något om ni hoppar över den här plattan. Så ladda ner här och få skönt gott godis till era öron och ert hjärta.

Awol One & Factor - Destination

Andra videon från Awol One & Factors kommande skiva Owl Hours som släpps 21 Juli.

Broken Spindles - Monster At The Market feat. passage

Joel Petersen från The Faint släpper solomaterial under namnet Broken Spindles. Han bjuder nu på en gratis mp3 vid namn Monster At the Market där han gästas av ingen mindre än passage från Restiform Bodies. Enjoy.

Download

Monday, June 08, 2009

Busdriver - Jhelli Beam

Äntligen här! Jag skippar att gå och lyssna på CocoRosie ikväll och ägnar istället resten av dagen åt att lyssna på den här på repeat.


.

Deep Puddle Dynamics Freestyle Parts 1 + 2 on Time Travel Radio ‘99

Gud va jag skulle vilja se en återförening av Deep Puddle Dynamics! Slug, sole, alias & doseone. Jag menar, det blir inte mycket bättre än så faktiskt.Sunday, June 07, 2009

I MUST HAVE IT!!!!!

WHY? - Eskimo Snow

Hösten är räddad! Favoriterna i WHY? som släppte förra årets utan tvekan bästa skiva i form av Alopecia släpper nytt i höst. Under arbetet med Alopecia så spelade de in ett helt album till. En skiva som de sedan dess har jobbat på och finputsat och som alltså kommer se dagens ljus i höst. Eskimo Snow är namnet och jag kan nästan nu utlova att det kommer bli 2009 års bästa skiva. Jag litar nämligen på Yoni och grabbarna.

Week 23


Lite av favoriter denna veckan:

Watchmen (film)
Vad kan man säga? Jag är inte besviken!
Dylan Moran (live)
Dylan i tisdags på Konserthuset var en fantastisk kväll!
Andrew Thompson (artist)
Ja, vad finns det mer att säga än att jag tröttnar verkligen aldrig på honom.
Bronson (film)
Fantastisk film om Michael "Charles Bronson" Peterson, Englands mest våldsamma fånge.
Deeskee - Audiobiograffitti (skiva)
Fantastiskt bra skiva. Lika bra som man bara hade kunnat hoppats.
Actionfigurer (prylar)
Mest att den här veckan har suget efter att utöka samlingen växt väldigt!

VOTE!

Saturday, June 06, 2009

Du Är Vad Du Läser


Ett eget Högsbo-kit har vi väl alla drömt om någon gång? Ett sådant där kit som man bara inte kan leva utan. Inte? Ni vet inte ens vad det är?
Well, det är det ni ser på bilderna. Nu önskar ni nog att ni också kunde få ett sånt eller hur? Vem som helst har ju inte den turen dock. Tydligen är det som krävs följande: Ställ upp på att Högsbo Bibliotek kommer hem till dig och analyserar din bokhylla i serien Du Är Vad Du Läser, ja, lite som en litterär motsvarighet till det vedervärdiga tv-programmet som behandlar mat. Det verkar faktiskt vara det som krävs för att få bli ägare till detta kit. Vill ni se vad de tyckte om mina böcker? Kolla här.

Watchmen

Det var inte världens bästa kopia, men jag är verkligen inte besviken på filmatiseringen av Alan Moore och Dave Gibbons mästerverk Watchmen. Filmen höll sig ovanligt mycket till originalet och sådant är alltid ett plus enligt mig. Se den när ni får chansen!

He Looks Like [Insert A Rappers Name]

Hannes Hopf fortsätter utdela åsikter i form av serieteckningar.

Gött Enna!

B-Real @ Musikens Hus 14 Augusti

En ny rolig bokning som klubben Scratch har gjort är Cypress Hills frontfigur B-Real. Den 14 augusti dyker han, i sällskap med Young De & Psycho Realm, upp på Musikens Hus. Kan bli en intressant spelning.

Friday, June 05, 2009

Tales Of The Black Freighter

Pinsamt att jag inte har orkat titta på Watchmen än. Antagligen för att jag är rädd att de ska ha totalt förstört den fantastiska boken. Men nu ska jag ta tag i det. Börjar lite mjukt med animerade Tales of the Black Freighter.

GBG Cypher

Ikväll är det så dags för Come Clean Radios GBG Cypher. Som sin säsongsavslutning så bjuder de ikväll på en 4 timmar lång sändning där de har bjudit in ett antal rappare från Göteborg för omnejd för att freestyla till beats som inbjudna DJs står för. De bjuder även på annat smått och gott och det kan ni läsa mer om här. Några av de rappare som kommer ikväll är Anton Kristiansson, OBX, Eldhee, Middlesex, Parham, Palestine, Prosperous, Shazaam och Tay. Själv orkar jag inte ta mig dit ikväll, men jag tycker absolut att ni som är intresserade ska dyka upp. Kan nog bli en bra kväll.

Bloods And Crips: Made In America

Tänkte inleda även denna helg med en film. Det ska bli min nya grej liksom. Eller nåt.

Wednesday, June 03, 2009

Today...

Idag har alltför mycket tid varit upptaget av följande 2 personer. Fråga mig inte varför är ni snälla...


Tuesday, June 02, 2009

Dylan Moran - What It Is

Ikväll är det äntligen dags!

Monday, June 01, 2009

beats, breaks & big smiles vol 4

Senaste tiden så har tankar runt en fjärde samlingskiva börjat pocka på min uppmärksamhet. Det var ett tag sen sist men jag känner att nånstans så finns det nog en fjärde utgåva inom mig. Frågan som jag står inför just nu är bara denna. Jag vet inte riktigt vilket tema jag ska köra. Har ni några idéer? Holla at me så får vi se om det inte blir en platta med tiden trots allt.
FATHERFUNKMOTHERSALSASONFLAVA

Gratis godis från Hippo, en av de gamla favoriterna från numera tyvärr nedlagda Fingerprint Records. Ladda ner här.