Thursday, April 30, 2009

Busdriver - Me-Time (With The Pulmonary Palimpsets)

Från Busdrivers kommande skiva Jhelli Beam bjuds här på låten Me-Time (With The Pulmonary Palimpsets). Med en grym produktion av Omid så bådar det onekligen gått inför släppet senare i år.

Ladda ner här

Jamie Oliver Är Präktig (Men Jag Gillar Killen Ändå)

Det här blir min valborg.

Wednesday, April 29, 2009

Endtroducing...Eric Anderson

Eric Anderson, ansvarig utgivare för tidskriften plural bjuder denna vecka på en dikt som han skrev efter att ha sett filmen Control. På tal om plural så kommer det den 10 maj hållas ett möte på Café Hängmattan i Göteborg inför det kommande numret som kommer ha temat fantasi. För er som är intresserade av att i någon form hjälpa till och bidra till tidskriften så tycker jag att ni ska dyka upp! Har ni några funderingar ang. det så hör gärna av er. Men nog om det nu och över till dikten. Jag ger er...Eric Anderson.


I see a dark room
In whatever color
the mind gives it

And all shadows gathers
Behind my eyes
They all go to the place
where you can’t
Follow

Into this room where
Even the flowers
Are monochromatic
Static and
Cold

Tuesday, April 28, 2009

Awol One & Factor - Owl Hours

Förutom sol och värme så ser jag fram emot en händelse speciellt i sommar. Skivan Owl Hours från Awol One & Factor som jag redan nu vet att kommer bli grym! Se bara videon och låtlistan nedan så förstår ni nog. Förstår ni inte så är det inte mig det är fel på.01. Glamourous
02. Celebrate
03. Official
04. Stand Up Feat. Myka 9 & Aesop Rock
05. Up Downtown
06. Destination
07. Waste The Wine Feat. Tash & E-Swift (Tha Liks)
08. Back Then Feat. Gregory Pepper & Ceschi
09. Darkness Feat. Sunspot Jonz, Gel Roc & Jizzm
10. Brains Out Feat. Xzibit
11. Sunset Sandwich

Who Can Do? Nocando


Njut av en ny gratis EP från Nocando! The Patient EP går att ladda ner antingen här eller här. Enjoy!

Monday, April 27, 2009

Josh Martinez - Grown Folks Music

Bra grejor som alltid från Josh Martinez. Här videon till Grown Folks Music från skivan The World Famous Sex Buffet.

Kurious - Benneton

1994 var en av de absoluta favoriterna i mitt hem Kurious. Hans skiva A Constipated Monkey var en av det årets absolut bästa släpp och det är en skiva som fortfarande funkar väldigt bra hemma i stereon. Han har genom åren dykt upp som gäst på bland annat Dooms låtar och som en medlem av Monsta Island Czars, men en uppföljare till debuten kom aldrig. Nu är det dock äntligen dags! Skivan heter II och jag är säker redan nu att jag kommer att älska den. Första spåret från den är Benneton där han gästas av just DOOM och gamla hjälten MC Search. Det värmer mitt gamla trötta hjärta att återigen få njuta av att höra både Search och Kurious flyta över ett beat igen.Sunday, April 26, 2009

Nytt Från WHY?


WHY? har bidragit med en ny låt, Eskimo Snow (sock hop version), till en limiterad samlings-CD/LP som är en välgörenhetsskiva för sudanesiska flyktingar. Tiny Mix Tapes Vol. 1: Darfur, som ges ut av webzinet med samma namn innehåller också bidrag från artister som Mount Eerie, Jim O'Rourke, Dan Deacon and Xiu Xiu. Köp skivan här.

Saturday, April 25, 2009

Infoga Valfri Rubrik

Det kommer nog bli lite färre med inlägg de närmaste dagarna då jag lämnar staden ett par dagar och tänkte testa det revolutionerande, nämligen att inte ta med min laptop! Det ni! Fast vi får se, jag har ju inte åkt än så...

Från Serengeti & Polyphonics kommande platta Terradactyl som släpps på anticon den 23 juni så bjuder dom i samarbete med XLR8R på en låt från den för gratis nedladdning. My Patriotism heter den och jag ser verkligen fram emot fullängdaren.

Ladda ner här.

Friday, April 24, 2009

Svenskar
Jag har under dagen idag fått samma länk skickad till mig inte mindre än 4 gånger från olika personer. Det är en länk till en del av ett avsnitt av The Daily Show with John Stewart där de på ett humoristiskt sätt undersöker The Stockholm Syndrome. Jon Stewart och hans kollegor är duktiga och oftast riktigt underhållande, så även här.
Det jag dock tycker är väldigt intressant är hur uppenbart lyckliga vi svenskar blir så fort det skojas om Sverige i ett utländskt program, helst då ett amerikanskt sådant. Visst finns det en stor grund till det då igenkänningsfaktorn är väldigt hög, men jag tror personligen att det ligger mer än så bakom det. Jag tror att vi överlag känner oss betydelsefulla och viktiga när stora USA uppmärksammar lilla Sverige. Vi skakar på huvudet, skrattar och säger "åhhh, det är såå sant, vi kan vara sååå pinsamma" fast innerst inne så blir vi någonstans lite stolta över att någon i någon form uppmärksammar vårat lilla land och därav denna ansamling av länkar som skickas till höger och vänster.
Vad vill jag då komma fram till? Inte mycket alls faktiskt, mest att det är rätt fånigt att vi tycker sånt här är sååå roligt men också att jag själv faktiskt är en av dom som sitter och fnissar för mig själv när jag tittar på det hela och tänker "åhh, vi kan vara sååå sant..."

Här är länken för intresserade

Junk Science

Idag har jag en riktigt riktigt crappy dag så jag försöker muntra upp mig själv med lite bra musik. Som t.ex. videon till Junk Science låt Fire Drill som är tagen från den kommande skivan A Miraculous Kind of Machine som kommer släppas på Definitive Jux längre fram i år. Ni kan även ladda ner låten Running Shoes som också kommer vara med på skivan här.

Thursday, April 23, 2009

Food For Thought

Satt och tittade igenom lite gamla grejor som jag har skrivit och funderar på ifall jag med jämna mellanrum ska slänga upp någon här på sidan. Testar med en kort idag så får ni själva säga vad ni tycker. Ska jag hålla mitt dravel för mig själv?

My poetical reflections cause mental erections
Stretchin’ the stem of ya brain with my heavenly blessin’
Metaphorical food for thought is like a sensual session
Baby if ya body’s a salad then the sex is the dressin’
My words are destined to keep many lecturers guessin’
Or popping a question for students on the topic for testin’
The flow wont stop even if you got me arrested
I rise to top cause I’m not even probably contested
My pen is my soul or possibly at least an extension
The paper is the pearly gates where I finish my sentence
Never a joke or in jest but please ingest the expression
My brain food is readily digested and never in question

R.I.P. Dotshop.se

Nu går ytterligare en tidigare pålitlig leverantör av kvalité när det kommer till skivaffär i graven. Det är Dotshop.se som nu har meddelat att de lägger ner till följd av den minskade försäljningen och på grund av olaglig nedladdning. Ni kan läsa mer här.
Jag kommer i alla fall att sörja bortfallet av Dotshop och lyfter på hatten för de år vi har följts åt.

Wednesday, April 22, 2009

Endtroducing...Sebastian Pettersson

Sebastian a.k.a. DJ Ignorant. Min gamla kollega från tiden på Come Clean Radio. Finns få personer som är nördigare när det kommer till musik än honom, och det är en enorm komplimang. Enjoy his words of wisdom:

Vad fanns det egentligen för värde i en skiva?

Låt oss säga att du precis som jag växte upp i slutet av 90-talet då cd-skivor kostade mellan 140 till kanske 180 kronor för ett helt album. Innan jag började samla vinyl gick jag ofta efter skolan till en skivaffär i Galleria Domino som var ett köpcentrum där en lokalt känd hiphop-dj arbetade. Han var en av de första i Norrköping som ständigt höll en uppdaterat katalog med både kända och okända namn inom den hiphopvärld jag bara skrapat lite på ytan. Det var en speciell känsla av att stå där, jag bläddra bland plastomslagen med namn, valde ut något från katalogen och visste att jag några dagar innan hade planerat ekonomin som bestod av studiemedel noga, för att ha råd med skivan. Det var en tid då du aldrig rörde ”next” och ”previous” knapparna på din bärbara cd-spelare eftersom du faktiskt hade betalat skivan helt ur egen ficka. Det var också en tid då en cd-skiva över lag innehöll fler låtar och där de samlade spåren noga var utvalda eftersom produktionskostnaden var betydligt högre.
När jag gick i 7an började jag efter att ha fått en Ol' Dirty Bastard 12” med låten Got Your Money av en äldre skolkamrat, att samla på vinyl. Jag köpte min första remdrivna skivspelare och började beställa skivor med mina föräldrars kreditkort från Ebay och tyska hemsidor. Mina föräldrar förundrades över varför jag ville samla på skivor när jag enkelt kunde ladda hem låtarna, precis som jag gjorde med deras favoritskivor, då jag gav dom dessa på en cd-r skiva. Trots deras skepsis, förklarade jag om och om igen att jag faktiskt tyckte om det utdaterade formatet. Känslan av att äga ett exemplar i materiell form av albumet, i kombination med möjligheten att senare scratcha, juggla och beatmixa, skapade ett annorlunda värde.

Igår fick jag ett samtal till från min mamma. Hon hade hittat A Tribe Called Quests album The Antology på cd, i källaren när hon slängde massor av gamla prylar. Jag bad henne ta med skivan nästa gång vi träffades. Efter samtalet ville jag lyssna på skivan och letade givetvis bland mina mp3-album för att se om den fanns på datorn. Just den skivan fanns inte tillgänglig, så jag började skriva in adressen till en av mina frekvent besökta bloggar för nerladdning av musik. Istället för att ladda hem slogs jag istället av en tanke: Är möjligheten att få tag i musik i vår tid för bekväm för vårt eget bästa? Ett av argumenten för nerladdning i fildelningsdebatten är att vi som laddar ner inte stjäl musik, utan tar en kopia. Jag kommer ständigt på mig själv att inte ha tid att lyssna på flertalet av de album jag laddar ner. På min dator ligger musikfilerna strukturerade i opersonliga mappar på min själlösa dator i väntan på uppmärksamhet trots att jag förmodligen skulle ha lyssnat på dom om jag bara blivit påmind om att dom fanns där. Jag önskar givetvis att jag hade alla skivor i min dator på vinyl. Tänk att kunna titta på omslaget, påminnas om dom och inte för allt i världen inte låta dom glömmas bort. Istället kommer jag på mig själv att skämmas över att jag har den ”fria” möjligheten att få saker gratis, samtidigt som jag vet att jag inte skulle ha råd att köpa allt jag laddar ner. För gratis kultur ska jag nu börja bege mig till stadsbiblioteket för att låna cd-skivor, ingen ångest, knappt pengar till artisterna men åtminstone får jag ha den materiella skivan, iallfall för en stund.

Tuesday, April 21, 2009

Scanz - The Basement Chronicle

Gratis, gratis, gratis. Sånt gillas. Som till exempel skivan The Basement Chronicles från Philadelphia-baserade Scanz som finns för gratis nedladdning. Från den plattan är nya videon till låten The Gauntlet tagen där han gästas av Mr. Lif och Akrobatik.

Ladda ner skivan här.


Sunday, April 19, 2009

Valborg
Ja, jag vet att jag kan vara smått fanatisk ibland, men jag ser verkligen redan nu enormt mycket fram emot Valborg då jag i Umeå återigen ska få njuta av min hjälte David Sandström! Kommer bli grymt!

Week 16Rockade min värld lite extra vecka 16

Nick and Norah's Infinite Playlist (film)
Som sagt, bästa filmen på länge!
Andrew Thompson (artist)
Blir fortfarande pirrig bara av att tänka på hans musik.
Control (film)
Ungefär 1000 år för sent så har jag nu sett denna fantastiska film om Joy Division.
Red Dwarf (tv-serie)
Så är man då up to date med den här serien. Blev över 2 säsonger på en vecka.
Microphone Pager - 王道楽土 (cd)
Nytt från de gamla japanska favoriterna!
Spoken Nerd - 24 Carrots Dream (cd)
Grym independent hiphop från Nashville.

Saturday, April 18, 2009

I'm In Love With Andrew Thompson!

Det är ytterst sällan numera som jag blir kär i nya artister och får den här gnagande känslan av att jag bara måste ha skivan, äga den i fysisk form, kunna hålla den i min hand och titta på den samtidigt som jag lyssnar igenom den gång på gång. Men idag råkade jag ut för det. Andrew Thompson heter artisten. Hans skiva I'm Not Likely To Change är minst sagt magisk och jag bara måste ha den. Tyvärr måste jag vänta en vecka tills lönen kommer men den ska jag ha! Att Andrew ligger på Lewis Recordings, samma bolag som gamla favoriten Edan gör på något sätt saken bara ännu bättre.

Friday, April 17, 2009

Freitag


Ny bra skit från Atari Blitzkrieg & Khrome. Från kommande plattan Kick, Punch, Fight, Rhyme kommer Where's Your Eye som gästas av Akrobatik och Existereo.

Ni kan ladda ner den här.

Apropå Existereo så håller tydligen en seriös beef på att utvecklas mellan honom och Mickey Avalon. Läs själva här.

R.A. The Rugged Man & Pappsen

Alla som har hört R.A. The Rugged Mans sjukt fantastiska vers på Jedi Mind Tricks låt Uncommon Valor vet att den är verklighetsbaserad. Den bygger på hans pappa Staff Sgt. John A. Thorburns upplevelser i Vietnam. Hittade häromdagen det här klippet där man faktiskt får träffa John och ta del av några av hans tankar. Intressant att få ett ansikte till den versen tycker jag. Postar även Uncommon Valor för er som inte har hört den. R.A. The Rugged Man är den som kör den andra versen.Thursday, April 16, 2009

Live Long And Prosper

Den 8 maj kommer jag nog vara the happiest man alive! Varför? För att den elfte Star Trek filmen har premiär då. That's why!

Wednesday, April 15, 2009

Endtroducing...Arefeh Behbakht

När jag tänker på ordet eldsjäl så tänker jag på en person. När jag tänker på ordet hippie tänker jag på en person. När jag tänker på orden stort hjärta tänker jag på en person. När jag tänker på slam poetry tänker jag på en person. När jag tänker på ordet hyperaktiv tänker jag på en person. När jag tänker på scones tänker jag på en person. Vem? Min vän Arefeh "Affe" Behbakht.

Most of my conversations with men seem to revolve around music

Mr Hauer bad mig blogga om kultur, och jag insåg att valmöjligheterna var lika oändliga som raderna av vinylskivor hos en souldiggande DJ. Nyckeln till mitt hjärta finns i skivorna jag lyssnar på, poesin jag upplever och färger som är spridda över hela min stad. Så vilken av mina kärlekar ska jag skriva om utan att vara någon av dem otrogen?

Jag valde orden och musiken till slut. Orden för att de ändå var första kärleken, i min tidiga barndom. Och musiken som blev den långt större och viktigare dito senare i mitt liv. Ingen man kommer någonsin stå mig så nära som de första tonerna i Echoes av Pink Floyd. Ingen kommer kunna få mig att le så stort som Green Days Basketcase får mig att göra. Ett av mina starkaste tonårsminnen är hur 2Pac och Dr Dre rappade om California Love i takt till basketbollen som studsade bort sommarlovsdagarna i min barndomsförort. Och jag minns hur videon till Känn ingen sorg för mig Göteborg kom på ZTV, och ingen kunde säga saker precis såsom jag velat säga det själv som Håkan Hellström. Den solgula vinylskivan med Sex Pistols som jag hittade hos min DJ:ande morbror är fortfarande ett av mina vackraste barndomsminnen. Nirvanas skivor In Utero samt Unplugged blev mina följeslagare när jag gick längs tågrälsen i Uppsala, 19 år gammal och ständigt längtandes bort till något annat.

Det förvånar mig inte att min första kärlek gav mig Corazon de Oro av Rancid när vi var som mest kära, att jag inte kunde lyssna på RATM på två år då det inte funkade mellan oss. Killen som kom efter honom gav mig Aesop Rock och med facit i hand så var Aesop det enda av värde som den mannen lämnade efter sig i mitt liv. Min tredje kärlek spelade nog till sig min kärlek. De många timmarna vi lyssnade på musik tillsammans närde till slut en kärlek som var större än mig själv. Utan att fatta det så hade de största kärlekarna i mitt liv lierat sig emot mig. När jag såg på honom så var det enbart musiken jag hörde till slut. Han var svårast att komma över. Jag var inte bara tvungen att komma över honom utan större delen av min Itunes när den olyckliga dagen kom.

Min stad är fylld av musik. Varje gathörn, varje rondell bär osynliga vägskyltar. Olika sträckor mäts i låtar. Avståndet mellan mitt första hem och humanisten var tre och en halv låt av The Doors. Varje relevant människa i mitt liv har sitt eget soundtrack. För någon månad sedan förstod jag hur kär jag var i en kille genom att ständigt höra All along the watchtower med Bob Dylan så fort jag mötte hans blick. Då förstod jag att det var kört. Av alla Bob Dylans låtar är den min favorit. Om killen bara hade vetat…

Men inget av allt det här hade jag kunnat beskriva om det inte varit för orden. Det känns märkligt att beskriva sin kärlek till ord med ord. Även om jag är en sucker för meta. Ord för mig är ett sätt att förstå kontexter, att förstå sig själv. Jag är inte förvånad när historien berättar för mig, att innan civilisationen kom med sina strukturer och ideologier så var berättandet något centralt i människornas liv. Att ha möjligheten att kunna berätta berättelser, både påhittade och den egna har nog varit lika relevant för mänsklighetens överlevnad på samma sätt som vetenskapen. Lika livsnödvändigt.

Tekniken omkring mig blir allt mer avancerad. Bloggarna på nätet förökar sig ungefär på samma sätt som diskberg byggs upp och folk uppdaterar sin Facebook status med samma passion som undergångsprofeter håller brandtal. Men i slutändan handlar det om att folk vill berätta något för varandra. Oavsett om det är runt en eld eller genom vara gästbloggare för en vän. Och med detta avslutar jag mitt inlägg och tackar Mikey för utrymmet han gett mig att berätta några av mina berättelser.

Tuesday, April 14, 2009

Nick and Norah's Infinite Playlist

Bästa filmen jag sett på länge är nog faktiskt Nick and Norah's Infinite Playlist. Allt jag kan säga är att jag nog fuckin love Michael Cera! Se den! Det är faktiskt allt jag har att säga.

Pharoahe Monch @ Scratch 15/4

Morgondagen är räddad. Efter diverse inställda spelningar och halvsvaga bokningar så bjuder Scratch imorgon på en hastigt insatt spelning med ingen mindre än Pharoahe Monch! Med sig på scen har han MeLa, Showtyme och DJ Boogie Blind. Kan bli riktigt nice! Förhoppningsvis en bra nystart på spelningsfronten.

Monday, April 13, 2009

Red Dwarf

Jag kom på i helgen att jag verkligen borde skämmas, och det gör jag också. Jag har alltid gillat den brittiska serien Red Dwarf och sett den flera gånger. Sen såg jag nu i helgen att det faktiskt har kommit ett par splitter nya avsnitt och jag blev jätteglad, men sen såg jag det som gjorde att jag skämdes. Jag har faktiskt helt missat 2 hela säsonger av serien.... Pinsamt är ordet! MEN! På samma gång så har jag ju massor att titta på nu så helt olycklig är jag ju inte direkt.

Sunday, April 12, 2009

Defiance eller Defianzzzzz

Är det fel att bli uttråkad när man ser en film om hur polska judar under Andra Världskriget slöt sig samman för att undkomma förintelsen och deras tyska ockupanter? Well, det blev i alla fall jag när jag såg Defiance. Rejält uttråkad. Sorry

Week 15

Vad som har varit lite extra bra vecka 15:

 • Illmaculate & Only One - Police Brutality (cd)
  Efterlängtat släpp från battlekungen Illmaculate och det är till och med bättre än jag hade hoppats.
 • Rootbeer - The Pink Limousine EP (cd)
  Vad kan jag säga? Pigeon John är inte alltid bra men när han är det så är han nästan bäst.
 • Sahtyre - High Saht (cd)
  Project Blowed tappar aldrig i kvalité.
 • Omid - Goodlife Mix Chapter One (mp3-mixtape)
  Som min vän Kristian själv uttryckte det, vårens parkhäng-soundtrack.
 • Stoupe the Enemy of Mankind - Decalogue (cd)
  Enda klagomålet på Jedi Mind Tricks producentens platta är att den är alldeles för kort.
 • Notorious

  Efter många om och men så såg jag igår till slut Notorious, filmen om The Notorious B.I.G. Jag är den första att erkänna att jag aldrig varit ett större fan av honom. Jag kommer ihåg att jag köpte debuten Ready to Die när den kom 1994 efter att han hört låten Unbelievable, som jag fortfarande diggar skarpt, på en samlingsplatta innan. Jag lyssnade igenom den ett par ggr och tröttnade snabbt. Visst har han gjort ett par bra låtar och han var ingen dålig emcee. Men han var aldrig så bra som alla andra verkar tycka och nu när han är en av alla dessa hiphop martyrer så finns det inga som har något negativt att säga om honom. Tråkigt med fånigt liktänkande. Men tillbaka till filmen. Jag var som väntat inte en av dom hade sett fram emot releasen och jag var inte ens säker på att jag ville se filmen. Men nu har jag ändå det och jag är glad att jag gjorde det faktiskt. Förutsägbar som väntat men tack vare Jamal Woolard i huvudrollen som var den ändå helt klart sevärd. Sevärd men på samma gång en film jag kommer ha glömt imorgon.

  Saturday, April 11, 2009

  Sixtoo

  Kan inte låta bli att undra. Har Sixtoo slutat släppa egna skivor? Hoppas inte! Megasoid i all ära, men bättre kan han.

  Lite Påskgodis?

  Nu i helgen så postade jag ett litet erbjudande till medlemmarna i min egna lilla Facebook-grupp (japp, egot bara sväller...). För er som har följt mitt svammel under en lång tid kanske känner till att jag för ca 2 år sedan gjorde en samlingsskiva vid namn Du Ska Inte Tro Det Blir Sommar; Beats, Breaks & Big Smiles vol. 2 i en begränsad upplaga. Häromdagen när jag satt o gick igenom ett par kassar med skivor så hittade jag faktiskt ett antal ex av den. Först tänkte jag bara låta den erbjudas till de som är med i gruppen men tänkte att det inte är vidare rättvist. Så jag slänger ut erbjudandet här oxå. Intresserad av ett exemplar av skivan? Holla at me så kanske vi kan ordna det.
  Ni som inte vet något om skivan och kanske är intresserade av vilka som är med och dylikt kan kolla in den här länken.

  Givetvis är alla som vill välkomna att gå med i beats, breaks & big smiles 2.0's Facebook grupp om dom vill. Pröva antingen med den här länken eller sök på namnet på Facebook.

  Donwill - Laura's Song

  Som den älskare jag är av High Fidelity (speciellt då boken) så blev jag givetvis nyfiken på Donwills senaste projekt Tanya Morgan Presents: Don Cusack in High Fidelity. That's right. Det handlar alltså om ett konceptalbum helt baserad på Nick Hornbys mästerverk. Som den nörd jag är så måste jag säga att jag älskar det!

  The Tudors & The Spirit

  Äntligen är säsong 3 av The Tudors här! Har sett fram emot den.


  Sen har jag även passat på att titta på The Spirit. Inte så imponerad om jag ska vara ärlig.

  Friday, April 10, 2009

  Omid - Goodlife Mix Chapter One

  Långfredag. När jag växte upp i Hedemora så var det en rätt tråkig och seg dag. Inga affärer öppna och allt kändes grått och trist. Men så behöver det ju inte vara längre! Vilket sätt kan vara bättre att sätta lite färg på dagen än genom att ta del av Omids förträffliga erbjudande om att ladda ner hans nya mix HELT GRATIS? Jag kan i alla fall inte komma på nåt mycket bättre. Jag menar, titta bara på vilka som är med på den så borde ni fatta! Ladda ner nu och strunta i den där farbrodern Jesus och allt som hände på Golgata.

  LADDA NER NU DÅ!!!

  Thursday, April 09, 2009

  Mer Project Blowed & Thirsty Fish

  Min vän Sebastian på Come Clean Radio älskar att skicka mig diverse Youtube-klipp. Allt från Grindtime-battles till olika videos. Inte allt faller mig i smaken men idag kom en länk som jag tänkte lägga upp här för er att avnjuta. Dumbfounded från Thirsty Fish och Project Blowed bjuder på en gratis nedladdning av I Love Junior College. Tack för den Sebbe!

  http://www.zshare.net/audio/56486859d7b22888/

  Sahtyre

  Från High Saht, en av veckans mest spelade plattor i min iPod, kommer Sahtyre med videon till låten J-O-B. Project Blowed fortsätter ge ut guldklimpar!

  Skärtorsdagen 2009

  Film nummer ett sevärd (även om den inte bjuder på mycket nytt), film nummer två....inte så lyckad faktiskt.

  Tyson  How To Lose Friends And Alienate People

  Serengeti & Polyphonic + anticon = Sant
  För ett år sedan ungefär så lurades Serengeti om att han skulle släppa en platta på bolaget anticon. Lite över ett år senare så är det desto bättre sant. Tillsammans med Polyphonic så har han nu signat med monsterbolaget och släpper skivan Terradactyl i slutet av juni. Medverkande på plattan är bland andra doseone och Buck 65.
  Samarbetet är knappast förvånande om man tittar till alla samarbeten som Serengeti har varit inblandad i på sistone: Blood Pt 2 Buck 65 remix (feat. Serengeti & Sufjan Stevens), I Heart Lungs Interoceans II (Jel Remix med Awol One och Serengeti), Keys to Ignition från nya themselves mixtapet plus att det även har dykt upp en alias remix av Serengeti & Polyphonics 2 Times 2deras Myspace.

  Wednesday, April 08, 2009

  Endtroducing...Kristian Eklöf

  Min vän Kristian. Vad kan man säga? Han säger det hela ganska bra själv nedan så jag tänker bara säga att jag är glad att han är min vän och att han är nog den person i världen som jag har träffat som är närmast mig själv när det gäller musiksmak. Och det är en komplimang för att komma från mig.

  Just another lonely day...

  Kultur har Mr Hauer frågat efter. Jag tycker inte om ordet kultur. Funderar på om jag ska trotsa och skriva om alla olika personligheter som fanns bland mina klasskamrater under 90-talet men då skulle det bara bli som en Larry Clark-film och då är vi ju inne på kultur ändå så skit samma...

  Ok, just nu sitter jag här och skrobblar (eller lyssnar för det är ju samma sak, eller hur?) Ben Harper's Burn one Down och funderar över varför det är just den låten jag söker upp det första jag gör när jag precis fått mig en efterlängtad Spotify invite. Det borde vara något i stil med Project Blowed, anticon, La2theBay, Anonymous INC, eller helt enkelt någon skön gangsta rap ifrån mitten av 90-talet i stil med Dre Dog eller kanske W.C and The Maad Circle.

  Ni som följer Mr Hauers blogg eller bara har lyckats blivit indragen i hans liv vet vilken musik han står för, (och allt annat också för den delen), och det är precis det som förde mig och Mr Hauer tillsammans en gång för några år sedan. Ganska romantisk historia egentligen.
  Allt skedde rum en torsdag (tror jag, vem bryr sig?), en dag då Sage Francis spelade på gamla Bauhaus i Göteborg. Sage drev med publiken som vanligt och jag satt i baren som vanligt. Mutker satte sig brevid mig med halva rumpan på barstolen och frågade vem den helt underbara personen som skötte inköpen för hiphop musiken på en lokal skivbutik var. Jag sa att det var jag.
  Sen var vi vänner.

  Som ni förstår så är jag en hardcore bitch ass whiggah from the hood som bara lyssnar på stenhård rapmusik.
  Ja, mer eller mindre. Det är därför det är Bright Eyes som är mest skrobblad i mitt bibliotek.

  /Kristian

  Tuesday, April 07, 2009

  MF Shalem - How Refreshing

  Ibland när man är lite för stressad och trött för att skriva ett blogginlägg så är oftast Youtube-klipp räddningen och så även idag. Men det innebär ju inte att jag inte bjuder på godis för det! How Refreshing med DJ MF Shalem är en underbart svängig låt som gästas av 6 emcees som lägger 8 bars var. Och det är inte vilka emcees som helst. Adverse, Haji P., Grip Grand, Mr. Odyssey, Richie Cunning och min personliga favoritemcee AdeeM. Enjoy!

  Monday, April 06, 2009

  Måndag 6 April 2009

  En bra start på veckan fick jag genom genom den här videon. Keeping Up With The Jetsons från Louisianabaserade Odoms debutplatta Let Me Atom. Featuring på låten är även Ballzack.

  The Weekend In Movies

  Door To Door  JCVD  The Reader  Sold Out - A Threevening With Kevin Smith


  Taken  Shaun of the Dead  Gran Torino

  Sunday, April 05, 2009

  Dylan Moran


  Dylan Moran. Mannen från superba tvserien Black Books, klassiska filmen Shaun of the Dead, underhållande Run, Fat Boy, Run och scenshowerna Monster och Like, Totally kommer till Göteborg. 2 juni på Konserthuset. Jag är redan där! Nån mer?

  Pigeon John

  Efter att ha lyssnat igenom Rootbeers (Pigeon John & Flynn Adam) The Pink Limousine EP så undrar jag återigen. När ska Scratch ta hit Pigeon John?  Themselves - Behind Goldteeth

  Nedräkningen fortsätter....


  Behind Goldteeth from anticon. on Vimeo.

  Devin The Dude?

  Frågan är om det är värt att gå och kolla in Devin The Dude på Pustervik 5 maj? Jag är faktiskt rätt tveksam.

  Saturday, April 04, 2009

  Mac Lethal Baby!

  This summer I'm getting my drink on.

  Gratis Är Gott Going Crazy!!!

  Idag är det inte bara en grym gratisskiva som tipsas om, utan inte mindre än 3(!) skivor från några av de absolut bästa. Ibland är livet bra sweet!
  Först ut är en platta med allas våran Noah23. Den heter Crab Nebula och har tidigare cirkulerat i olika bootlegversioner men är nu officiellt släppt för nedladdning.


  Download Noah23 & Madadam - Crab Nebula

  Sen kommer underbara bleubird med det senaste släppet i Street Talk-serien, nämligen EP'n Street Talk 5. Det blir inte mycket bättre än så.


  Download bleubird - Street Talk 5

  Och sist men inte minst kommer den gamle räven Del The Funky Homosapien som bjuder på sin kommande platta Funk Man. Och för er som bara känner till honom för sin gamla dänga Mistadobalina så tycker jag att ni borde se att Del är såå mycket mer än den låten. Här snackar vi om en av de bästa emcees som någonsin satt sin fot på den här planeten. Ja, i alla fall enligt mig själv.  Download Del The Funky Homosapien - Funk Man

  Bling!

  Ja, jag vet att jag fyller 34 år i år och att jag borde växa upp. Men jag vill verkligen ha en 2- eller 3 finger ring! Nån som har koll var man kan fynda schyssta såna? Ps. Bilden här är bara ett exempel, ett fult sådant t.o.m.

  Friday, April 03, 2009

  R.I.P. Scribble Jam 1996-2008

  Sorgen är stor hos mig nu. Läs pressreleasen nedanför från Kevin Beacham så förstår ni.
  Press Release

  Scribble Jam 1996-2008

  First off, let me just say thank you to everyone who has been reaching out about Scribble ’09. Sorry for putting you on hold, but we had a lot of things to consider. This letter explains it all. Sorry it’s a bit long but I wanted to really try to capture the full situation. If you just want the details without the theatrics, skip to the last two paragraphs.

  It’s hard to believe that we’ve been doing this for 13 years! I still have vivid memories of pulling into the parking lot of Annie’s in the Summer of ’96 on a blind mission and it just so happened that event (Scribble Magazine Premiere release party) was what become the first official Scribble Jam later that summer. Before I got out of the car I recognized that I was surrounded by Graf artists painting everywhere, DJs rocking on 4 turntables (1200 Hobos), MCs freestyling on the mic and breakers getting down on a sheet of linoleum. I instantly said to myself, “Whatever this is, I want to be a part of it”.

  I think that is what most Hip Hop fans felt as the word about Scribble Jam traveled and the event grew from an Ohio thing to a Midwest thing to an International Phenomenon.

  There is an extensive list of artists who got their start at Scribble Jam or had their careers take off or enhanced because of it. Scribble Jam is viewed around the world as having some of the most competitive, entertaining, and famous battles of all time. The MC battles at Scribble long ago become the quality standard for what an MC battle should be.

  The people involved in making this event (myself included) have always gone about this event as fans that are passionate about Hip Hop Culture. The goal has been to throw an event that could bring the diverse Culture together to experience Hip Hop of all styles, eras, backgrounds and represent for all of the various “Elements” of the culture. That’s something I’m proud to say we achieved from our performing artists, Graf exhibitions, our various battles (DJ, MC, B-boy/girl, Human Beat Box, Popping/Locking) & touring schedule.

  I think it is safe to say that Scribble Jam helped redefine the standard of what a Hip Hop festival could be. Although many Hip Hop festivals may have existed before us and even more have sprung up since our start, you would be hard-pressed (dare I say unable) to find one that has successful incorporated all of those elements and remain as consistent as Scribble Jam….13 years.

  With all that said, we have been thinking very long and hard about this year. The requests for performances, tour dates, battle contestants, vendors, and so on have been pouring in and all wanting to know when Scribble will be this year. The answer, unfortunately, is that there will not be a Scribble Jam this year. This was by no means an easy decision. There are several reasons why we made this choice but ultimately it all comes down to basic economics…the money just isn’t there.

  I think I speak for the rest of the Scribble Family when I say we weren’t doing this to get rich from it…sure the thought of that potentially happening crossed our minds…ha, but if that was what we were waiting on we probably would have quit a long time ago. We all spent countless hours putting together Scribble every year. I don’t even know how I could explain what goes in to making it happen. Personally it had become a year round commitment for me and I was fine with that because I love doing the event and the feedback from the fans and the artists is inspirational and vastly appreciated. However, with the current status of the economy, which effects everything from people being able to afford an event like this to the lack of corporate sponsorships, we feel it’s best for us to take some time to regroup, refocus and reassess the future of Scribble Jam.

  I want to thank everyone who has ever supported the event in any way; the fans, competitors, artists, vendors, sponsors, DVD buyers, and so on. You are the reason why this incredible event could last for 13 years!!!

  We’ll keep you posted on our website and myspace page with any updates for our future plans as well as the 2008 DVD. Definitely hit up either of those with your comments, suggestions, feedback, and all that. Peace

  – Kevin Beacham 3-31-09

  Some Candy For The Weekend

  Gratis mixtape från Mr. Lif. Ladda ner vänner!

  Thursday, April 02, 2009

  Dags Att Emigrera?

  Ja, det är nog dags för mig snart att flytta till Kanada, landet där såå mycket bra hiphop ständigt produceras. Här bjuder jag på videon till We Have Come For Your Children av Rhythmicru där gästspelen från Ghettosocks, Wordburglar, Bath-o, More or Les, Odario Williams, Cale Sampson och Uncledropsi imponerar starkt. Videon är tagen från Rhythmicru Presents: D-Ray’s Supertoke 3.

  Paid Dues


  Svar ja. Jag hade gärna besökt Paid Dues Festival.


  DJ Val the Vandle x MURS / 2MEX Paid Dues 2009 Freestyle from The SPLIFF on Vimeo.

  Wednesday, April 01, 2009

  Endtroducing...Åke Öhrnberg

  Då det nu är dags för den fjärde gästen här på sidan så har turen kommit till ingen mindre än broder Paco, Q, eller Åke Öhrnberg som han är mer känd. Japp, det är dags att blanda in familjen i det hela och vad kan jag säga mer än att jag älskar honom enormt!

  Everybody Was Kung Fu Fighting

  Det är ju alltid med största intresse som jag läser Mr Hauer’s eminenta blogg – och det även fast, som den medelålders lantis jag är, jag knappt hört talas om mer än 25 % av de artister som omnämns. Men jag har ju sett det som att jag vid varje läsning lärt mig nåt nytt och håller mig åtminstone någorlunda ajour med vad som är nytt och vad som händer i musikvärlden. Det finns dock en påtaglig brist i bloggen vilket jag under ett längre tag varit lite bekymrad över – avsaknaden av inlägg om ett av livets absoluta nödtorft: klassiska samuraj-, ninja- och kung fu-filmer. Främst då de som under 1970- och 1980-talet producerades i Kina och Japan. Så när jag då erbjöds ett gästinlägg så var det självklart vad jag skulle skriva om!

  När resten av familjen är hemma och vaken får jag i stort sett aldrig någon möjlighet att njuta av dessa filmer, i alla fall inte med någon som delar mitt tycke och smak. Men så fort jag får en ensam stund hemma framför teven så åker de på. Den senaste som avnjöts var klassikern Shogun Assassin från 1980. Ett lysande exempel på hur en film i denna genre ska vara – karga, fåordiga män med bara ett enda ansiktsuttryck hela filmen igenom, blixtrande svärd, blod sprutande litervis och inställningen att ära är det viktigaste som finns. Och ära erhålls normalt bara genom hämnd. Och hämnden erhålls via svek, förräderi, våld och mer våld.
  Genren hade ju en liten dipp under de sena 1990-talet innan det nu under de senaste åren dykt upp filmer som Hero, Fearless, Forbidden Kingdom, Crouching Tiger, Hidden Dragon och hyllningen Kill Bill. Den senaste i raden av nyproduktioner är Takashi Miike’s senaste - Sukiyaki Western Django. Har ni bara ett aldrig så litet intresse för den här typen av filmer så passa på att se den!

  Som avslutning vill jag bara låta meddela att jag inte menade att på nåt sätt vara otacksam mot min familj för att de inte delar mitt intresse för denna typ av filmer. Som en litet bevis på hur underbara de är så ställde dom utan tvekan upp på att under vår Kinaresa nu i april göra en avstickare till martial arts-världens mest legendariska och mytomspunna platser - Shaolin templet!!!
  Det här, det är kultur det!