Saturday, September 27, 2008

Bring Back Pluto

Välkommen hem!!!

Friday, September 26, 2008

True Blood

En liten rekommendation från mig till er.

Wednesday, September 24, 2008

Lite TV & En Smula Radio


Om det finns något positivt med att sommaren är över så är det att det är dags för många tv-seriers säsongspremiärer. Denna veckan är en speciell godbit när det kommer till sådana. I måndags var det premiär i USA för säsong 3 av Heroes. Det hela inleddes med ett dubbelavsnitt, och vad kan man säga? Ja, jag är då inte besviken i alla fall. Nu på söndag är det dessutom säsongstart för inte mindre än 2 serier. Säsong 3 av allas våran favorit bland seriemördare, Dexter Morgan i serien med just namnet Dexter för er som helt har missat hans tidigare upptåg. Och jag kan även där lova er, ni kommer inte bli besvikna här heller. Slutligen sedan så är det dags för säsong 20 av The Simpsons. Jag var överlag ganska besviken på förra säsongen, but hey, man måste ju titta ändå. Så är det ju bara.

Sedan till någonting helt annat. Radioprogrammet Come Clean Radio har nu på allvar sparkat igång sin hemsida som redan börjar fyllas med videos, nyheter och andra godbitar från hip-hop världen. Mr Hauer är en av dom som kommer skriva där regelbundet så missa det inte utan gå redan nu in på www.comecleanradio.se och häng med ifrån början.

Saturday, September 20, 2008

My Name Is Samuel Same, I Come From Hda

Den senaste tiden har verkligen varit fylld med så galet mycket musik. Underbar fantastisk musik som nästan fått min hjärna att explodera av överkonsumtion! Till och med så pass mycket musik att allt jag orkar göra just nu är att rabbla upp en del av alla de artister som har blessed my ears de senaste veckorna:
Agallah Don Bishop, alias, Astronautalis, Blue Sky Black Death, Bronze Nazareth, Brooklyn Academy, Chief Kamachi, Cilvarings, Chin Chin, Custom Made, Dame Grease, Dumbfoundead, Emcee Unless, Esoteric, Gutta, Hell Rell, Hochii, Ice Water, iCON The Mic King, Ise Lyfe, Jedi Mind Tricks, Jus Allah, KMD, Lord Digga, The Lost Children of Babylon, Macromantics, N.Y. Oil, Necro, odd nosdam, Purple City, Ransom, Sandpeople, Sa-Ra, Z-Man m.fl.
Äh, orkade t.o.m. bara länka de första. Google finns av en anledning mina vänner!

Thursday, September 11, 2008

Salad Fingers

Wow! Jag antar att jag är hur sen som helst och att alla andra har upptäckt David Firths fantastiskt underbara Salad Fingers för flera år sedan, tröttnat och gått vidare till andra saker. Who cares?! Jag är i alla fall frälst nu!

Friday, September 05, 2008

What's My Name?

Ja, jag önskar att jag kunde svara Snoop Doogy Dogg, för jag menar, hur coolt vore inte det egentligen? Men men, jag får nöja mig med att ge er förklaringen bakom namnet Mutker Hauer. Det är en fråga som dyker upp med jämna mellanrum så jag tänkte att det nog är lika bra att ge er förklaringen här i skriven form. Runt 1999(tror jag det var) så frågade my man MaaSen mig om jag var sugen på att lägga en vers på svenska på hans kommande sjua Who The Funk. Vi hade ju båda tidigare varit en del av gruppen Shufflas där vi båda körde på engelska så det här var lite nytt för mig. Men visst, det kunde ju vara en kul grej tänkte jag. Vi bestämde dock att jag skulle använda mig av ett nytt artistnamn här, och för er som känner till MaaSens texter vid den här tiden vet att det var nonstop bögsex i stort sätt. Så givetvis var jag tvungen att ta ett passande namn och Rektum var född. Inte vidare moget kanske, men humor är alltid humor. Det aliaset följde sedan även med när jag vid tillfälle var DJ åt MaaSens nästa projekt Backroom Matches på en fest i Umeå. Sen dog det hela ut och Rektum tog en paus under ett antal år. Runt 2005-2006 så hade jag och Göteborgs poetry slam-rebell Frithiof Andersson funderingar på att starta upp nån form av projekt ihop och tankar ang namn dök återigen upp. Då han kände till Rektum så lekte vi båda lite med det namnet, och vid nåt tillfälle på en spårvagn så vände vi på namnet som då blir Mutker. Vilket namn tror ni då dök upp i huvudet på oss båda? Jo, givetvis namnet på den eminente skådespelaren Rutger Hauer, och vips: Mutker Hauer var född. Det blev tyvärr inget av vårat planerade projekt och enda gången Mutker Hauer någonsin hamnade på en scen var under en deltävling av Hagströms Hink i Borås. Namnet har dock levt vidare. En lång historia? Ja, men där har ni iaf svaret. Är Mr Hauer då den sista reinkarnationen av det som för över 10 år sedan började som Brother Kane? Kanske, kanske inte. Det får framtiden utvisa.