Saturday, January 26, 2008

Souls of Mischief /The Pharcyde/Freestyle Fellowship

Jo, det var kanske bättre förr....

Tuesday, January 22, 2008

why? - Alopecia


Kan det verkligen vara så att årets bästa skiva redan har anlänt? Att why?
skulle släppa en bra skiva förstod jag redan, men så här pass bra?! Har faktiskt svårt att tänka mig vad som kommer att slå den under året. Ska bli spännande att se om någon lyckas.

Alopecia släpps för övrigt 11 mars.

Kan dock även passa på att snabbt tipsa om tre andra skivor som har gjort entré i min öron på sistone. Först ut är Convenience Store (som består av Neila, Tommy V och evs) och deras debutskiva Apt. 227. Sen har vi ett nytt fantastiskt släpp från Project Blowed genom gruppen Thirsty Fish och deras underbara skiva Testing The Waters. Grym!
Och slutligen så så är Cadence Weapons kommande platta Afterparty Babies ett hett tips.

Monday, January 21, 2008

Rörliga Bilder

Först vill jag börja med att säga att Juno är den bästa filmen jag har sett på mycket länge!Sen kan jag även passa på att tipsa om No Country for Old MenPå TV-fronten kan jag sen avslutningsvis säga farväl till den fantastiska serien Studio 60 on the Sunset Strip......samtidigt som jag välkomnar jPod!

Tuesday, January 15, 2008

Henry & I • Plats: Lorensbergsteatern
 • Datum: 14 januari 2008
 • Längd på föreställningen: 3 timmar
 • Avstånd till Henry Rollins: ca 2 meter
 • Betyg: Magiskt
 • För er som inte var där: Tough luck!
 • Saturday, January 12, 2008

  Bullit - We Were Kings

  Med jämna mellanrum i livet så stöter man på just Den låten. Låten som kommer att betyda något alldeles speciellt för en. Det kan vara en låt som man förknippar starkt med en särskild händelse eller period i ens liv. Det kan vara låten som man upplevde något alldeles speciellt ihop med sin flickvän/pojkvän med. Kanske en melodi som speglar en särskild sommar i ens liv eller kanske en resa. Sen finns de låtar som kan vara i stort sett livsavgörande. Det kanske låter fånigt. Det hade jag tyckt om någon hade sagt det till mig för bara kanske fem år sedan. Men det finns faktiskt en sådan låt för mig numera. Låten heter We Were Kings och gruppen heter Bullit.

  Bullit är en grupp från Dalarna som består av spillrorna från forna grupper som Hillside och Shufflas. Den sistnämnda var jag själv en del av i ett väldigt tidigt skede. Gruppen består av Stefan ”Prefekt” Wiklund och Josef ”Vitamin” Mauritzson. De har hållit på i ett antal år nu och släppte nyligen sin första fullängdare Bullitville. Men ett par innan det så släppte de en EP med just namnet We Were Kings. Jag ska vara den första att erkänna att låten inte är världshistoriens största mästerverk. Rent konstnärligt så lämnar den mycket att önska. Men det är i det här fallet helt oväsentligt.

  När jag först hörde låten för kanske fyra år sedan så var jag djupt inne i en tung depression med medföljande långtidssjukskrivning. Allt var becksvart och hoppet inför framtiden var obefintligt. Jag var helt enkelt så djupt nere som man bara kan vara. Jag klarade inte av att göra ens de enklaste sakerna i vardagen. Att gå till den lokala mataffären krävde en oerhörd kraftansträngning och panikångest var en del av min vardag. Musik har alltid varit min närmaste vän. Men inte ens med den ville jag egentligen umgås allt för mycket med på den tiden. Men så dök då We Were Kings upp i form av en MP3 från min vän Stefan.
  Jag tänker inte gå in på en djupare analys av låten men måste ju ändå beröra vad det var med den som fick mig att orka ta mig igenom dagarna. Först hade vi Josefs fantastiska produktion med bl.a. dragspel som nådde innanför mina murar. Men först och främst var det nog ändå Stefans vers där han ser tillbaka på sitt liv och hyllar det förgångna på samma gång som han med glädje och styrka ser framåt. Stefan och jag har upplevt mycket ihop, och det var nog där, i optimismen och hans starka värme som jag hittade soundtracket som hjälpte mig på vägen ut ur mörkret.

  We Were Kings gick på repeat i mina hörlurar och den gjorde så att jag iaf med lite mer styrka vågade möta världen. Jag vet att det här låter som en hel massa dravel men någonstans så måste det ändå sägas. Bullit och deras låt We Were Kings räddade mig.
  Även idag, när jag mår så oerhört mycket bättre, så finns den där som en trogen och fin vän och jag tror inte att vi någonsin kommer att skiljas åt. Tack Stefan och Josef! Ni anar inte vilken styrka ni gav mig.

  Nu när jag har pratat så pass mycket som jag har om låten så måste jag låta er få höra den om ni är intresserade, och med tillstånd av Bullit så finns den här för nedladdning.
  Tack för att ni orkade läsa detta och enjoy!

  Friday, January 11, 2008

  Fuck Y'all!!!  Saturday, January 05, 2008

  Chamillionaire vs. Joey Tempest

  Otäckt är ordet. Riktigt, riktigt otäckt!