Sunday, December 30, 2007

Hey Princess

You spoke to me in a
language that love created.
Weezer and every word made me
fall deep into the words spoke,
and the meanings behind it.
I didn't know what they meant.
But the love language helped me
understand what you were trying to say.
Tattooed on the brain to never forget
what you meant.
Those same words make me
remember all those hours we've spent on the
net getting to know one another...
Even remembering the sound of your breath
as we fell asleep on the line to keep
each other company because we didn't want
to be alone...
Things to remember...
With you everything is unforgettable

Thursday, December 27, 2007

Pilgrimsfärd

Julen är en tid då många runt om i världen ger sig ut på diverse pilgrimsfärder för att på så sätt fira den egentliga anledningen till julen. Själv är jag inte kristen, men ville ändå ge mig iväg på en pilgrimsfärd. Den bestod av 3 personer i en bil, ett antal mil genom obygden och ett par kilometer grusväg innan vi till slut anlände till det lilla, men ack så heliga, samhället Fåglum med sitt invånarantal på ungefär 75 personer. Vad var då målet för resan? Jo, platsen som hjälpte mig i tidiga tonår att börja bygga upp min skivsamling. Ginza AB är namnet på denna kyrka som jag gjorde av med mycket pengar på i tidiga år och vars papperskatalog fortfarande gör mig smått nostalgisk. Har nu sedan många år övergivit Ginza för andra ställen att få tag på skivor, men jag känner ändå att jag måste lyfta på hatten för detta företag. Utan Fåglum kanske grunden i min skivsamling skulle ha sett helt annorlunda ut. Hallelujah!Sunday, December 23, 2007

Merry Christmas Y'all!!!

Monday, December 17, 2007

Come Clean Playlist


Utlovade ju att presentera min playlist från radion i fredags och den lyder som följer:

 • Ghettosocks - Naturally Nice
 • Recyclone - Business Man
 • Buck 65 - Dang
 • Evil - Liquor Store
 • Pip Skid - All Sounds
 • Swollen Members - Pressure
 • Wordburglar - Buttafly
 • Cadence Weapon - Oliver Square
 • Josh Martinez, DJ Moves & Awol One - Splitsville
 • Noah23 - Fathom (Up Remix)
 • Moka Only feat. MF Doom - More Soup
 • Kunga 219 - Subtled Senses

  I övrigt vill jag bara säga att det verkligen var skitkul att sända radio. Jag tror inte att jag gjorde så bra ifrån mig dock, men alla är vi nybörjare i början. Hoppas det blir fler ggr tillsammans med Pontus och Olof.
 • Thursday, December 13, 2007

  Can't Live Without My Radio  Vill bara passa på att tipsa alla om att nu på fredag den 14 december så kan ni få höra mig i radion. Mellan klockan 19.00-20.00 så kommer jag bjuda på en timmes kanadensisk hip-hop mix i programmet Come Clean som sänds på Göteborgs studentradio. Man kan lyssna på programmet online så glid in på K103.se kl 19 på fredag och lyssna på webradion där. Återkommer efter programmet med komplett playlist, men jag kan redan nu avslöja att jag kommer bjuda på bland annat Josh Martinez, Buck 65, Filkoe176 och Swollen Members.

  Monday, December 10, 2007

  Beats, Breaks & Big Smiles vol 3  Jag måste erkänna att jag är svag för jul och allt vad det innebär. Jag gillar att slå in paket, att pynta hemma i lyan och att baka julgodis, pepparkakor och lussebröd. Jag är även rätt svag för julmusik även om det ibland blir lite väl smörigt och står en lite i halsen. Men ingen jul är helt komplett utan att lyssna på The Pogues och Kirsty MacColls Fairytale of New York , Adolphson & Falks Mer Jul eller till och med Just Ds gamla julplåga Jul Igen.
  Men det finns så mycket bra alternativa (usch va jag tycker illa om det uttrycket...) jullåtar som man kan njuta av också som inte alltid kommer fram i all kakafoni av evergreens och moderna julhits. Därför så tänkte jag, som en tidig julklapp till er alla, bjuda på en liten samling av låtar som man tyvärr sällan får höra på radio eller TV. Tänker inte gå in på låtarna på ett djupare plan utan ber er istället njuta av dessa underbara melodier. Vissa är omtolkningar av gamla låtar, vissa är nyskrivna och alla är grymt bra.
  Högerklicka här för att ladda ner skivan: DOWNLOAD

  Wednesday, December 05, 2007

  Murs vs. Eyedea

  Som en hel del av er vet så är jag en älskare av emceebattles, och då speciellt den årliga battlet på Scribble Jam. Har alla 8 åren på film och återvänder till de med jämna mellanrum för att njuta av favoriter som AdeeM, Slug, Sage Francis (och hans två alteregon Xaul Xan och strange.famous), Brother Ali, Mac Lethal, Dos Noun, Illmaculate, Iron Solomon med flera. Men det är inte alltid tävlingen i sig som bjuder på de roligaste mötena. Innan själva finalen 2004 så startade Murs från Living Legends och min favoritemcee Eyedea, två av tävlingens domare, ett skojbattle på fyllan. Kanske inte är det bästa jag har sett men det är underbart att få se två enormt talangfulla artister bjuda lite på sig själv. Se själv och tyck till.