Tuesday, July 31, 2007

Sebutones Is Dead

Lite av det som får min värld att svänga lite extra just nu:

 • unsung - embrace the shellfish (cd)
  Jazzig hiphop när den är som bäst. Tänk tidig Nobs.
 • Marseille (kommande resa)
  Det kommer blir grymt!
 • The Flight of the Conchords (tv-serie)
  Det bästa serien som går just nu.
 • sole & the Skyrider Band - sole & the Skyrider Band (kommande cd)
  Allas våran sole gör det igen!
 • Buck 65 - Heck (turnécd)
  Det känns verkligen som om Richard Terfry inte är kapabel att misslyckas!
 • Hijack - The Horns of Jericho (cd)
  Brittisk hiphop klassiker
 • DJ Mayonnaise - Still Alive (cd)
  Välkommen återkomst till anticon
 • Everything's Gone Green (film)
  En av de bästa filmerna jag har sett på grymt länge!

 • Sunday, July 29, 2007

  Simpsonize That Ass

  Igår var jag och Emma iväg för att se The Simpsons Movie. På vägen därifrån var vi så här glada

  Wednesday, July 25, 2007

  A Sad Day For Investors

  So finally it has arrived! After quite a bit of delay I now have a pile of copies of Du Ska Inte Tro Det Blir Sommar; beats, breaks & big smiles vol. 2 laying on my floor. I must say that I'm really pleased of the way it all turned out, both when it comes to layout and content. Sure, everything didn't go exactly as I'd planned in the beginning but it has been a learning period for me. As I've mentioned earlier, most of you reading this won't get to hear the record. It's a bit sad, but that was really the only way I could do it. I made an limited edition and then I had to limit the number of potential listeners.
  First I was playing around with the thought of an alternative releaseparty for the album. A barbeque without both liveperformences, a record for sale or dj's. But since the weather here has been really crappy all summer that idea was cancelled.
  To all of you involved, the record is on it's way to a mailbox near you.
  Now we'll see what the next project will be. Any suggestions?
  Finally I wanna give a big shout-out to all people involved!

  Monday, July 23, 2007

  Nous Voyageons Avec Un Enfant En Bas-âge. Pourrions-Nous Avoir Des Places Sur Le Devant

  En liten allmän update. Hade i helgen besök av min äldsta bror med familjen. Ruggigt trevligt! Dessvärre blev besöket nedkortat på grund av sjukdom, men det var underbart att få träffa dem. Det blir allt för sällan numera. Helgen avslutades dock på ett oväntat sätt. Inom loppet av bara någon timme så beslutade jag och Emma att vi ska åka till Marseille i slutet av augusti. Vi blir där i 3 nätter. Kan bli väldigt nice! Om det är någon som har haft vägarna förbi det området någon gång så tar vi med glädje emot tips om vad som är schysst att kolla in.
  Fick för övrigt även reda på under helgen att jag fått pressackreditering till festivalen Way Out West som äger rum här i Göteborg mellan den 9-11 augusti. Woven Hand, Kanye West, Erykah Badu, Eagles of Death Metal samt Boredoms kan bli kul att få se.
  Vill slutligen passa på att föra vidare ett tips angående en tv-serie som min vän P-H kom med. Flight of the Conchords heter den och är en underbar serie som inte riktigt går att beskriva i ord. Det enda jag kan säga är SE DEN! Ni kommer inte ångra er!

  Saturday, July 21, 2007

  If You Scratch My Back I'll Scratch Your Records

  Så har den då äntligen anlänt till världen. Efter en klar försening så har jag nu en trave exemplar av Du Ska Inte Tro Det Blir Sommar; beats, breaks & big smiles vol. 2 liggandes på mitt golv. Jag måste erkänna att jag är riktigt nöjd med den. Både med dess innehåll och utseende. Visst blev inte allt exakt som jag kanske hade tänkt från början, men det hela har varit en läroprocess för mig och jag vet idag hur jag skulle göra det smidigare ifall jag skulle göra något liknande igen. Som jag har nämnt tidigare så kommer ju tyvärr inte majoriteten av er som har läst mitt eviga svamlande om skivan att få höra den. Det är ju på sitt sätt lite trist men det var i dagens läge det enda sättet jag kunde göra den på. Jag gjorde den i en begränsad upplaga och då fick jag helt enkelt prioritera mottagarna av skivan.
  Först lekte jag med tanken på att ha en alternativ releasefest för skivan. En grillfest utan vare sig liveuppträdande, skiva till försäljning eller djs. Men med tanke på hur vädret har varit i sommar så rann det ut i sanden. Till alla er som är med på skivan, den är på väg. Får väl se vad som blir nästa projekt. Den som lever får se helt enkelt. Tack till alla inblandade!

  Friday, July 13, 2007

  Movies Of The Week


  Tuesday, July 10, 2007

  The Cover

  So finally here's the frontcover to Du Ska Inte Tro Det Blir Sommar. Not made by Self Advocate and friends as promised but rather courtesy of Jeff Merryweather. Hope you like it.

  No Clue Whatsoever

  Det finns en passage i Nick Hornbys bok High Fidelity där protagonisten Rob står vid ett skyltfönster och studerar affischer som annonserar kommande spelningar. Han inser att det fanns en tid i hans liv då han kände igen vartenda band oavsett hur litet det var och oavsett vilken obetydlig liten lokal som de spelade på. Sen märker han att ju äldre han blir desto sämre koll har han. Han kan nu se affischer som annonserar spelningar på lokaler som tar mer än 1500 personer och han har aldrig hört talas om bandet i fråga. Enter Mr. Hauer. Det är så det känns numera. Jag har verkligen så dålig koll på musik nuförtiden. Det fanns en tid i mitt liv då jag, precis som Rob, lusläste musiktidningar och hade grym koll på all sorts musik oavsett storlek eller genre. Det fanns inga artister som någon kunde tipsa mig om då jag oftast redan kände till det. Kompisar kunde säga saker som "Har du hört att Sixtoo ska släppa en ny skiva?" och jag inte bara visste om det redan utan även kunde kasta ur mig releasedatum, eventuella gästartister och någon liten anekdot angående inspelningen. Idag så händer det allt som oftast att jag inte känner till ett skivsläpp med en favoritartist förrän jag ser Åhléns göra reklam för den på spårvagnen. Jag menar, fuckin' Åhléns har bättre koll än mig numera!! Vissa kanske vill påstå att det är en del av att bli vuxen och visst, till viss del håller jag väl med. Jag menar, min dåliga koll på musik nuförtiden innebär ju även positiva saker som att jag inte ens har hört Fridas låt Dunka Mig Gul & Blå. Men visst är det ändå lite trist att man slappar till ju äldre man blir? Jag vill ju någonstans fortfarande vara den killen som får fjärilar i magen 5 månader innan en viss artist ska släppa en skiva. Men men, det är väl ingen större vits att ha någon egentlig ångest över sådant. Oavsett hur dålig koll jag har så har jag ju ändå bättre musiksmak än pöbeln.

  Saturday, July 07, 2007

  070707 - The Number Of The Beast

  Häromdagen så såg jag Michael Moores senaste dokumentär Sicko. Den var intressant på många vis, men det som kanske var allra mest intressant, och skrämmande, var att återigen få det bekräftat exakt hur lika Sverige och USA är. I filmen så besöker Michael Moore Kanada, England, Kuba och Frankrike och det är läskigt att se hur långt före de ligger när det kommer till sjukvårdssystem än gamla hederliga Sverige. Som vanligt så kopierar vi i det här landet USA oavsett om det gäller bra eller dåliga saker. Vi som alltid skryter över hur bra vi är och förespråkar att andra länder ska ta efter oss. Men i mångt och mycket finns det inte längre något att kalla vårt. Vi har ju tagit allt från USA. Och det blir bara värre och värre. Scary.

  Thursday, July 05, 2007

  Ink Me!!!

  Monday, July 02, 2007

  Tapeworm

  Jaja, jag vet. Jag börjar bli lite lat när det kommer till att skriva här. Det är inte så att jag inte har saker att skriva om utan att jag helt enkelt inte har kommit för mig att sitta ner så mycket på sistone för att skriva. Men jag ska försöka skärpa mig lite.
  Så vad har då hänt sedan sist? Det har väl egentligen inte dykt upp så mycket ny rolig musik på sistone. Det betyder dock inte att jag inte har frossat i bra musik. Tvärtom! Noah23, Self Advocate, Deeskee, Ghettosocks och John Vanderslice är bara några av de som har förgyllt mina öron de senaste veckorna. Speciellt vill jag tipsa om Ghettosocks platta Get Some Friends och John Vanderslice underbara Pixel Revolt. Med på den skivan är förövrigt låten Exodus Damage som alias har gjort en fantastisk remix på till sin senaste skiva Collected Remixes.
  Nu på torsdag så får Pustervik här i Göteborg fantastiskt fint besök! Peanut Butter Wolf från skivbolaget Stones Throw dyker upp tillsammans med legenden Percee P, J.Rocc från Beat Junkies, Aloe Blacc samt nykomlingen Guilty Simpson. Snacka om helkväll!!! Tyvärr så kommer jag nog inte dyka upp där dock då priset är lite på gränsen enligt mig samt att det inte verkar finnas någon annan som är sugen att dra dit. Synd...
  Annars så går jag i dagarna mest och väntar på skivomslaget till Du Ska Inte Tro Det Blir Sommar som tidigare nämnda Self Advocate, hans bror Joey samt Welsed ligger bakom. Jag vet att det här projektet har dragit ut en del på tiden, men förhoppningsvis så kommer det vara värt väntan.
  Slutligen vill jag bara säga att äntligen så har jag nu gjort min första tatuering. Jag blev grymt nöjd över resultatet. Bild kommer att komma när den har läkt ordentligt. Och med det så tackar jag för mig för denna gång. Förhoppningsvis så kommer det inte dröja alltför länge till nästa inlägg här.