Thursday, April 26, 2007

Update # 1

Detta inlägg blir väldigt kort. Tänkte bara uppdatera er angående den planerade skivan. Följande artister har tackat ja till medverkan på skivan, och det roliga är att vissa av dem kommer erbjuda exclusives:

 • Porter
 • 22:22
 • Lionlove
 • Comb
 • Viktor Sjöberg
 • Hickory Thrill
 • Bullit
 • Norwood View

  Väntar nu bara på besked från Frotté, Misto Soon och Enigmatical innan det hela går vidare. Tror det här kan bli riktigt nice!  Mr Hauer har för övrigt blivit tillfrågad ifall han vill bli en del av Come Clean-familjen. Come Clean är ett radioprogram som sänds en gång i veckan på Göteborgs Studentradio K103. Så vi får se ifall jag kommer dyka upp i etern för att bjuda på lite klassiska hiphoplåtar från det tidiga 90-talet. Mer info kommer
 • Sunday, April 22, 2007

  Summer Preview

  När jag startade upp beats, breaks & big smiles för ca 3 månader sedan så nämnde jag att en av planerna som jag hade med sidan var en blandskiva. Och nu har planerna tagit ett litet steg framåt. Arbetsnamnet på skivan är Du Ska Inte Tro Det Blir Sommar och planeras vara färdig framåt juni. Den röda tråden är att de medverkande är vänner och bekanta vars musik jag tycker förtjänar att lyftas fram lite extra. Flera har tillfrågats, men de enda som jag har fått svar från så långt är Porter, 22:22, Lionlove, Hickory Thrill och Bullit och alla fem har tackat ja. Har även fixat preliminärt angående omslaget. Som det ser ut nu så blir det Frank Möllersten som kommer stå för det.
  Alla medverkande på skivan kommer att ställa upp gratis. Men oroa er inte, Mr Hauer har inga planer på att bli rik på det hela. Skivan kommer att vara gratis, produceras i ett begränsat antal och kommer att ges till personer som jag tror skulle uppskatta vad som erbjuds. Har du som läsare tur så kanske även du kan lyckas lägga vantarna på ett exemplar.
  Jag kommer hålla er uppdaterade om utvecklingen här på sidan.

  Saturday, April 21, 2007

  Gratis Är Godare

  Den senaste veckan har jag lyssnat en hel del på tre nya bra skivor. Först ut är Redmans skiva Red Gone Wild: Thee Album. Det handlar om funkdoktorns första skiva på över 6 år. Sådana långa uppehåll brukar inte betyda att man har så mycket att se fram emot när artisten i fråga slutligen återvänder, men så är inte fallet här. Här är det klassisk hip hop av hög kvalité som presenteras av Redman och vänner och det är minst sagt ett kärt återseende. Hur låter det då? Trots att Redman har varit med i branchen väldigt länge så får man inte höra en massa tjat om hur jobbigt det är att vara en rap-veteran och gnäll om hur förbisedd han är av många. Istället så gör han det han gör bäst, det vill säga rappar skjortan av majoriteten av sina konkurrenter. Och allt med en energifylld vibe som får en att med glädje se tillbaka på när man fick nöjet att höra Redman första gången på EPMDs klassiska Headbanger i början av 90-talet. Han var bra då och han är bra 17 år senare. Imponerande!
  Den andra skivan som har snurrat hemma mycket är Kultirations Döden Föder. Jag har alltid varit väldigt svag för Kultirations sound och blir inte besviken den här gången heller. Inte mycket nytt har hänt sedan 2005 års Grogrund. Det enda är väl egentligen att det, precis som på sångaren Marcus Bergs soloskiva, dyker upp ett par spår på engelska. Vad tanken är med detta vet jag inte. Det låter bra, men på samma gång lite onödigt. Antar att det har att göra med att de vill nå ut lite mer med sin musik vilket jag verkligen hoppas att de lyckas med. Kommer nog lyssna en hel del på denna skiva i sommar då det är den bästa svenska reggaen just nu. Och det kommer det nog att vara fram till att Kapten Röd släpper sin fullängdare. När det nu blir. Ryktena säger juni men vem vet egentligen...
  En skiva som har några veckor på nacken men som jag absolut inte tycker att ni ska missa är SJ Esaus Wrong Faced Cat Feed Collapse. Hur ska man beskriva den bäst? Det går verkligen inte. Det enda jag kan säga är att om ni gillar det som släpps på skivbolaget anticon så kommer ni nog gilla även detta (SJ ligger som av en enorm slump just på detta bolag...). Det är eget, det är inte det mest lättillgängliga man kan ha i lurarna och det är väldigt bra. Det var länge sedan nu som jag blev besviken på något anticon-släpp. Får hoppas att man inte blir besviken senare i år när det väntas skivor från bland andra Thee More Shallows, alias, sole och DJ Mayonnaise.

  Thursday, April 19, 2007

  Aquarius (Birthday Song)

  My life was going nowhere
  She took me for a ride
  Searching for the truth
  Pushing doubt aside
  If there was a reason
  She would be this time
  Keep up with me,she said
  We are partners in crime

  Smiles with satisfaction
  That little girl gets me high
  My faith is on your door step
  Will you welcome it inside?
  Suddenly there is no sorrow
  Sadness always use to show
  Hold it back, 'til you know
  Because healing is slow

  Painted silver sky is shining
  Autumn leaves that fall
  When we get together
  We'll outlast them all
  Future is around the corner
  Still a picture of you and I
  Hold on, stay strong
  Everything is gonna be fine


  Wednesday, April 18, 2007

  Grindhouse

  Så har man då till slut tagit sig igenom ca 3 timmar film i form av Robert Rodriguez Planet Terror och Quentin Tarantinos Death Proof. Tillsammans utgör de en double feature vid namn Grindhouse. Den kommer säkerligen inte dyka upp i Sverige som en sådan utan kommer troligtvis släppas på biograferna med ett par månaders mellanrum. Way to go SF. Sitter här och vet inte riktigt vad jag ska skriva om filmerna. Motstridiga känslor inför huruvida jag gillade dem eller inte. Eller rättare sagt, det motstridiga ligger nog i att jag för första gången har gillat en Robert Rodriguezfilm mer än en av Quentin Tarantino. Planet Terror var en underbar zombie/slasherfilm i gammal hederlig
  70-talsanda medan Death Proof bestod till 98% av dialog och inte någon särskilt givande sådan heller. Sen vet jag inte riktigt vad jag tycker om Tarantinos val av skådespelare. Kurt Russell i rollen som Stuntman Mike känns klockren medan t.ex. användandet av Zoe Bell var nästintill olidligt. Visst är hon en fantastisk stuntkvinna, men som skådis? Knappt uthärdlig. Men filmens sista minuter är ren underhållning, och vem hade kunnat tro att dessa 3 timmar skulle avslutas med ett sant girl power inslag? Som vanligt så vet Quentin hur man väljer bra musik till sina filmer.
  Ska man se till hela konceptet med de två filmerna med sina tillhörande fejkade trailers som visas innan och emellan filmerna (gjorde av bland annat Rob Zombie och Eli Roth) så handlar det hela om 3 timmar underhållning. Varken mer eller mindre. Det är inga mästerverk som vi bjuds på, men det tror jag inte heller någonsin varit de två filmskaparnas tanke. De är bara två vanliga filmgeeks som vill göra film. Punkt.

  Sunday, April 15, 2007

  A.C.A.B. (All Cats Are Bastards)

  Recension av Grindhouse kommer i veckan! Allt jag kan säga just nu är att det ser inte ut som att man ska bli besviken. Sen kommer det nog även komma något litet om nya Redman-skivan samt eventuellt en liten feature på 22.22. Stay tuned!

  Saturday, April 07, 2007

  Easter Bunnies From Hell

  Har det senaste dygnet sett 3 nya filmer. De har helt klart varit av varierande kvalité. Så innan jag ger mig iväg till Trollhättan för att småfira lite påsk så ger jag ett par snabba och tydliga betyg till de tre. Emilio Estevez film Bobby som handlar om människorna som var på The Ambassador Hotel i Los Angeles när den amerikanske senatorn och presidentkandidaten Robert F. Kennedy mördades 6 juni 1968. Var en smula skeptisk innan jag såg den men blev glatt överraskad. Ett bra drama med en lång lista av lysande skådisar som t.ex. William H. Macy, Anthony Hopkins, Helen Hunt, Sharon Stone och Laurence Fishborne. En klar rekommendation faktiskt.

  Är man sen ute efter lite mer klassisk Hollywood-underhållning så fungerar faktiskt filmen Smokin' Aces helt ok. Inget speciellt, men den hjälper att få tiden att gå och man roas på ett avkopplande sätt. Om inte annat så är det ju faktiskt lite skönt att se Ben Afflecks karaktär dö tidigt i filmen så att man slipper tänka på honom allt för mycket...

  Slutligen så får jag komma med en rejäl varning till er alla, och det är angående filmen 300. Visst är den stilmässigt oerhört snygg och fröjdfull för ögat. Men i övrigt? Ska se hur pass tydlig jag kan vara: Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte! Se den inte!!
  Hoppas bara att jag var tydlig nog nu...

  Friday, April 06, 2007

  Fill In This Blank Space Later: _____

  Mest frekventa i min Sony Walkman NW-A1000 denna vecka:

 • The World After 4.02 - Vikings and Waffles (cd)
  Tom från Cavemen Speak och Marcus från Stacs of Stamina rockar!
 • 22:22 - Destination Nowhere (cd-r)
  Utförlig recension kommer snart. Look out!
 • Enter Shikari - Take to the Skies (cd)
  Är av någon anledning fortfarande hooked...
 • Abstract Rude feat. Porter - No Longer A King pt. 1-3 (mp3)
  Det är såå bra så man nästan storknar! Göteborg och LA i underbar symbios.
 • Acid Reign - Time & Change (cd)
  Gillar man Prosperous så borde man gilla Acid Reign.
 • Recyclone - Corroding the Dead World (cd)
  Har ni inte kollat upp den ännu? Skäms!
 • Taiyamo Denku feat. Sabac Red - Questions Need Answers (mp3)
  Vem hade väntat sig få höra Sabac Red flyta över ett Dynamo 414-beat? Vasst!
 • Sixtoo (artist)
  Permanent listplacering.

 • Thursday, April 05, 2007

  No More!!

  En säsong till??!! Låt serien dö nu istället, snälla!

  Efter att ha sett det sista avsnittet av den andra säsongen så grät jag nästan över hur fruktansvärt urvattnad serien har blivit. No more for me är allt jag har att säga.