Friday, September 28, 2007

Alla Rubriker Behöver Inte Vara Märkliga

Vilken ursäkt ska jag komma med denna gång för att försöka förklara varför det dröjer allt längre mellan mina inlägg här? Ska jag skylla på att jobbet tar upp all min tid? Är det Facebook, Myspace och Pirate Bay som styr mitt liv allt för mycket? Är det måhända mitt enormt sociala privatliv som gör att jag inte längre tycks hinna med nätet då jag har fullt upp med mitt "riktiga" liv? Nej, allt det där är ju bara struntprat då jag inte ens jobbar 40 timmar i veckan, alltid har varit beroende av diverse communities och mitt privatliv består mest åt att hårdknarka olika tv-serier, mysa med flickvän och pyssla i lägenheten. Så istället för att ursäkta mig så kanske jag bara ska ge mig i kast med det jag vill få sagt och låta det vara så.
Och jag måste ju säga att det faktiskt har hänt en del kul sedan sist. Har lyssnat in nytt från bland andra Two Ton Sloth och Odd Nosdam, sett säsongspremiärerna av både The Simpsons och Heroes, fallit för underbara serien Dexter och njutit av att se vilken bra avslutning det verkar bli på året när det kommer till skönlitteratur. Och avslutningsvis kommer jag sen att tipsa om några sidor som jag tycker att alla borde ta en titt på. Men mer om det senare.
Two Ton Sloths skiva Two Ton Sloth loves Broadcast är ett gratissläpp som Brad Hamers och PZ bjuder på i väntan på sin "riktiga" fullängdare som väntas släppas i januari och efter att ha lyssnat in den så erkänner jag att jag verkligen ser fram emot det nya året nu. För att få höra Brad sprida sina poetiska betraktelser över PZ unika beats är en underbar upplevelse. Skivan finns att laddas ner här. Odd Nosdams senaste Level Live Wires är förvisso kvalité och jag kan inte påstå att jag blev besviken. Möjligtvis lite uttråkad i längden. Det saknas något men jag kan inte riktigt sätta fingret på vad. Vokalister kanske?
Vad kan man då säga om återkomsten av både The Simpsons och Heroes? Mycket, men jag tycker faktiskt att ni själva ska kolla upp de nya avsnitten. En sak kan jag dock säga. Gillade ni det gamla så kommer ni inte att bli besvikna. Förra helgen såg jag hela första säsongen av Dexter och jag kunde verkligen inte sluta. Michael C. Hall i rollen som Dexter Morgan fick mig att glida runt i lägenheten i två dagar med en nöjt leende på läpparna. Seriemördare med omedveten humor is the shit! Är nu riktigt sugen på att kolla upp Jeff Lindsays böcker som ligger till grunden för serien.
På tal om böcker så ser som sagt avslutningen av året att bli lysande på den fronten. Jag kan ju bara nämna att Douglas Coupland, Nick Hornby och Haruki Murakami är några av de som kommer med nya alster. Njuter redan av bara tanken på att få läsa de med en god kopp nymalet kaffe vid sidan om.
Tänkte avsluta nu med att tipsa om två sidor som jag tycker att ni ska kolla in nu när ni har läst färdigt här för den här gången.
Börja med att titta in på Emmas sida på Bilddagboken. Om inte annat för att få se lite bilder från Mr och Mrs Hauers liv. Kommentera gärna då sådant alltid uppskattas. Efter det tycker jag att ni ska min vän Prefekts filmblogg som ni hittar här. Här har vi en kille som kan sin film och det är en njutning (i alla fall för mig) att äntligen få ta del av hans tankar i skrift.
Nu ska jag göra mig en kopp kaffe, fortsätta att läsa Kevin Smiths bok Silent Bob Speaks. Och ni borde också hitta på något annat än att sitta här och hänga.

No comments: