Monday, May 29, 2006

Flicks

Istället för att rabbla upp skivor o låtar som jag tycker att ni borde kolla upp, så kommer jag idag ta upp några musik-dvd's istället.

Den första är dokumentären "Freestyle: The Art of Rhyme". Den handlar om freestyle-kulturen inom hiphop. Dvs emcees som improviserar fram sina texter på plats och levererar dom i olika sammanhang, som t.ex. ciphers eller battles. Filmen i sig kan kännas lite daterad i vissa stunder, och bildkvaliten är inte den bästa. Men allt detta kompenseras mer än väl av underbara verbala uppvisningar av bl.a. Supernatural, Juice, Black Thought, Wordsworth och Mikah 9. Är man det minsta intresserad av hiphopkulturen så är denna film ett måste!

Är man dock mer inne på DJ-kulturen inom hiphop så är Doug Prays film "Scratch" en given rekommendation. Den handlar som sagt helt och hållet om DJs och täcker in det mesta. Allt från en historik från det tidiga 70-talets blockpartys i Bronx, till dagens turntablists och musik som har vuxit till en massa olika former. Och filmen bjuder på en mindre all star-uppsättning av DJs som pratar om sin musik och även bjuder på underbara scener bakom skivspelarna. DJ Shadow, Cut Chemist, QBert, Afrika Bambaataa, DJ Premier och Mix Master Mike är bara en handfull av dom som dyker upp i filmen. Jag kan inte hitta något dåligt i hela filmen! Varenda gång som jag ser den så ryser jag av välbehag och ett fånigt leende sprider sig över mitt ansikte. Se den!

Slutligen så kommer jag nämna en serie av dvds som finns ute som går under namnet "Scribble Jam". Scribble Jam är en årlig hiphopfestival som i år är inne på sitt 11e år. Det är ett flerdagars evenemang som numera täcker in alla dom klassiska elementen inom hiphop: emceeing, dj'ing, graffiti, breaking och beatboxing. Det som händer här är både vanliga liveuppträdanden av kvalitativa artister, men först och främst så handlar Scribble Jam om battles. Och det är inom alla elementen (med undantag från graffitin). Genom åren har man där fått se artister som Slug, Eminem, Eyedea, Brother Ali, Mac Lethal, P.E.A.C.E., Sage Francis, Dos Noun och Adeem m.fl. mötas i underbara battles som överlag håller sjukt hög kvalité! Dom flesta av dessa evenemang finns numera även att köpa på dvd, och min rekommendation är verkligen att kolla upp dom. Dom bjuder på allt som är roligt och spännande med hiphop, och inspirationen efter att ha sett nån av dom sprudlar verkligen inom en själv!Ps. Slutligen 2 helt orelaterade tillägg. För det första så ber jag om ursäkt för att man numera måste använda sig av Word Verification när man lämnar kommentarer. Detta är pga att jag har drabbats av spam...
Det andra som jag vill säga är att oavsett hur folk rättfärdigar det (politiskt, ekonomiskt eller på annat sätt) så anser jag att 95% av alla som laddar ner skivor från nätet som man kan köpa i affärer bara är enormt snåla jävlar! Jag förnekar inte att jag oxå gör det vid tillfällen, men jag gör det aldrig av ren lathet eller för att jag vill lägga pengarna på annat. Det jag tycker är bra köper jag tillslut i längden ändå. Många av er kan känna er träffade.

Forrest Bass

Sunday, May 28, 2006

Homoerotik Where No One Has Gone Before

Hade egentligen tänkt göra en ny playlist. Men ni får istället nöja er med denna:

Wednesday, May 24, 2006

Refused Are Fucking Dead


Så kom den då äntligen i posten, den efterlängtade dvd'n "Refused Are Fucking Dead". En dokumentär producerad av Refuseds gitarrist Kristoffer Steen som speglar tiden innan bandets splittring 6 oktober 1998 i Harrisonburg. Genom intervjuer med dom andra i bandet blandat med privata videoupptagningar från livet bakom scenen så får man, på ett sätt som man inte tidigare har kunnat, lära sig vad som ledde till splittringen av Sveriges främsta förkunnare av hardcore-musiken. Filmen känns ärlig och naken, och med suggestiva, smått norrländska, musikstycken signerade Rikard Borggård i bakgrunden så är den i mina ögon rent ut sagt vacker. Det man dock kan tycka är tråkigt är att då själva dokumentären klockar in på knappa 35 minuter så hinner den inte riktigt gå in på djupet, och det ger en mest en lust att höra Dennis, David, Jon och Kristoffer prata mer om konflikterna, spänningarna och tankegångarna runt deras musikaliska arv som dom faktiskt lämnade efter sig. Men det är på samma gång lite av tjusningen. Den är kort, vacker och givande. Precis som gruppens samtliga skivor.

Det medföljande bonusmaterialet i fråga om liveklipp från P3 Popstad känns dock mest onödigt och något som drar ner helhetsintrycket som helhet.

Men jag rekommenderar ändå alla musikintresserade att se filmen och få chansen att komma lite mer inpå kroppen på dessa kreativa genier.

Monday, May 22, 2006

Why??!!

Frotté. Mina gamla vänner och även f.d. partners in crime då vi tillsammans med MaaSen och delar av nuvarande Bullit formade Dungeon Crew, senare Shufflas. Efter att ha släppt några roliga släpp som visar att det går att leka Tha Alkaholiks på svenska oxå så har dom nu tyvärr gjort närmast en dödssynd... Dom har nämligen spelat in en VM-låt till årets VM-turnering i fotboll... Hur kan ni??!!

Ingen diss mot Edberg, Goop och Agent Röd, men mitt tips är att ni hellre glider in på demux::digital och laddar ner Space Disease-platta och njuter av garanterat fotbollsfri musik.

Friday, May 19, 2006

One Of Those Days

Idag är one of those days. Ni vet dom dagarna då man inte finner nåt kul eller lockande, då plånboken bara gapar tomt och man mer än gärna skulle lämna stan för något annat, oavsett vad. I mitt fall är det då Göteborgs miljöer som känns lite tröttsamma. Får se var det blir att åka isf? Stockholm kanske? Men eftersom min ekonomi för stunden inte tillåter det minsta roliga så får jag väl fördriva tiden till löning med något annat. Och vad kan då vara bättre än att trasha några gamla hjältar som numera mest känns tröttsamma och ointressanta (precis som jag lovade i ett tidigare inlägg).
Så vad svaret på frågan ang. vad Dilated Peoples, Morrissey, The Streets, Atmosphere m.fl. har gemensamt är väl därför ganska givet. Deras senaste släpp har varit allt annat än roliga.
Visst kan inte allt man gör vara mästerverk eller ens lysande, men att dom ska kännas iaf lite spännande eller givande är väl inte för mycket att begära? Det är klart att i grund och botten så är det ju så att artister ska producera den musiken som dom själva vill och inte försöka anpassa sig till en ev. publik. Det respekterar jag fullt ut. Men då får dom ju också vara beredda på att publiken kan tröttna då dom får höra samma grejor om och om igen. Och när det gäller bl.a. tidigare nämnda artister så skulle jag ju ljuga i dagens läge om jag sa att jag ser fram emot kommande släpp (även om det bör erkännas att jag fortfarande har lite hopp för Atmosphere...).


Fick idag min första "riktiga" intervju klar. Mer jobb än väntat, men ändå kul att få prova på. Den kommer publiceras i den nystartade kulturtidskriften "plural" vars första nummer borde komma någon gång i sommar vad det verkar som. Göteborgs finest Porter och Prosperous fick bli mina försökskaniner. Hela intervjun kommer dock av utrymmesskäl inte komma med, men när tidningen väl har publicerats så har jag funderingar på att lägga ut dom bortsorterade frågorna här i min blogg ifall det skulle finnas intresse.

Thursday, May 18, 2006

jPod

Snart är väntan över! Inte en dag för sent!

Wednesday, May 17, 2006

The West Wing


Så är då de 154 avsnitten (157 inräknat specialavsnitt) av "The West Wing" avklarade. Nu finns det inget mer. På ca 1.5 månad eller nåt så har jag tagit mig igenom allihop och det har varit en bumpy ride. Man har träffat på favoriter som Toby Ziegler, Sam Seaborn, Margaret Hooper, underbara Lord John Marbury och sköne vicepresidenten Bob Russell, genomlidit den klyschigt utdragna flirten-i-smyg mellan Josh Lyman och Donna Moss, och stått ut med rena irritationsobjekt som Danny Concannon och Zoe Bartlet.
Men nu är det alltså över. Blev en kort men intensiv resa för mig som lämnar ett visst tomrum... Frågan är vilken serie som kommer få ta över nu som kvällsunderhållning i sommarnatten?

Monday, May 15, 2006

Labels

Allt som oftast så får man frågan "Vad lyssnar du på för musik?". Och när man då svarar att det är ganska mycket hiphop som gäller så kommer då ganska ofta följdfrågan "Kan du ge nåt tips på bra hiphop?". Visst kan man det, men jag tycker att det oftast är lättare att räkna upp skivbolag än enskilda artister då ganska mycket som jag för tillfället lyssnar på ligger på en handfull bolag. Så då tänker jag att man lika väl kan sprida kärleken lite här oxå och räkna upp några skivbolag som jag tycker att ni, om möjligt, bör kolla upp:

 • Rhymesayers Entertainment
  Hem för bl.a. Atmosphere, Brother Ali, Eyedea & Abilities
 • Def Jux
  Aesop Rock, El-P, Rjd2 och Cage m.fl.
 • anticon
  sole, alias, themselves, why?, telephone jim jesus, passage m.fl.
 • Fingerprint Records
  Nobs, Eibol, Dez, Erosadis är några av namnen på detta eminenta bolag
 • Mush Records
  Busdriver, Listener, Circus & Her Space Holiday m.fl.
 • Lex Records
  Boom-Bip, DangerDoom, Fog, Subtle, Non-Prophets etc.
 • Twentyfour:Seven Records
  Svenskt bolag med släpp av bl.a. Disflex6, Haiku D'etat och Existereo


 • Črna Mačka, Beli Mačkon

  En bild säger mer än 1000 ord  Men ifall du behöver mer så se filmen, eller lyssna på "Daddy, Don't Die On A Friday" av Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra eller "Kalasnjikov" av Goran Bregovic.
  Sen är det bara att dansa som en galning och vara glad!

  Saturday, May 13, 2006

  Pump The Brakes

  Åh vilken revival den här låten är till min gymnasietid på Martin Koch-gymnasiet i Hedemora!!!
  Refused was the shit back then (och dom är fortfarande saknade). Och sen att videon är så där underbart DIY och lågbudget är ju bara en extra bonus!

  Friday, May 12, 2006

  Playlist v. 19

  Denna veckas pulshöjare:

 • Peanut Butter Disco - "Imperial March" (cd-spår)
  Darth Vader + discosväng är aldrig fel
 • Martha Wainwright - "Bloody Mother Fucking Asshole" (mp3) Helt underbar bara, kan inte säga mer!
 • Hippo - "Ain't That A Bitch" (mp3)
  Mer panflöjt inom hiphop tack!
 • The Chrysler - "Yours Sincerely" (cd-spår)
  En klassiker från Blåvalsgatan
 • Josh Martinez - "Deny" (mp3)
  Läs inlägget om den och förstå!
 • Jennie Ståbis - "Pretend" (mp3)
  Tröttnar inte på den, det går bara inte!
 • Mange Schmidt - "Manges Godnattsaga" (cd-spår)
  Den är ju så underbar, och sååå mycket sommar
 • doseone - "Hemispheres" (cd)
  En skiva som funkar i alla väder och oavsett vilket humör jag är på


 • Stoned

  Se den! Underbar! (alla inlägg måste ju inte vara långa)

  Thursday, May 11, 2006

  Autumn Song

  Ibland krävs det inte mer en ett ackord, en ton, ett ord för att man ska vara fast och bara vill höra mer. Tyvärr känns det som om det går allt längre tid mellan dessa tillfällen. Kanske beror det på att man med åren blivit mer kritisk och mer cynisk. Men så ibland dyker det då upp nåt som bara får en att smälta och återger en hoppet om musik.
  Det har ganska nyligen hänt mig genom Orsa-ättlingen Jennie Ståbis. En snart 19-årig tjej som bjuder på underbar singer-songwriter musik. Jag är den första att erkänna att jag för nåt år sedan var ganska trött på alla sorgsna män och kvinnor som fick ganska mycket uppmärksamhet i media. Det blev helt enkelt lite för mycket för min del.
  Men Jennies musik skär rakt igenom min cynism och min kallhamrade hiphop-yta med sin underbara röst, underfundiga och poetiska texter och varma melodier. Jag är helt enkelt såld som man brukar säga.

  Senare i år så ska det enligt uppgift dyka upp en ny skiva med henne och den ser jag verkligen fram emot. Tills dess så får jag njuta av underbara låtar som "Pretend" och "Hallelujah".

  Kom ihåg var ni läste om henne först!

  Summertime


  Tack PH för att du fick mig att plocka fram skivan ur hyllan igen. Skivan jag pratar om är "Greatest Hits" och artisten är Mange Schmidt. Köpte skivan för nåt år sedan, lyssnade en hel del och sen glömde jag bort den igen. Men nu är den tillbaka redo för att bli sommarens soundtrack! Vad är det då för skiva? Jo, sköne Mange bjuder här på 9 underbara covers på klassiska hiphoplåtar som t.ex. Snoop Doggy Doggs "Gin & Juice" som då givetvis får heta "Gin & Jos" här. Andra hits är bl.a. "Manges Godnattsaga" (Slick Ricks "Children's Story") och "Det Här Är Sån Skit" (Diamond D's "Freestyle (Yo, That's The Sh..)"). Underhållningsfaktorn är sjukt hög och glädjen blir på topp så fort man lyssnar.
  Sommaren är räddad!

  Wednesday, May 10, 2006

  The Housemartins

  Det var lysande för 20 år sedan och The Housemartins är fortfarande den bästa marxistiska popgruppen nånsin. Bleka vita engelskmän som här gör sin underbara acappella-version av Isley Brothers "Caravan Of Love". Deras två fullängdare kommer nog alltid ligga på en Top 50-lista för mig. För er med lite sämre koll så ska det påpekas att sångaren Paul Heaton senare gick vidare till att starta The Beautiful South och att basisten Norman Cook inte är någon mindre än Big Beat-demonen Fatboy Slim.

  Avnjut!:

  Tuesday, May 09, 2006

  Turntable Jazz  STOPPA PRESSARNA!!!!

  En era har gått i graven. Coolaste hiphop-dj'n i branschen, Mr Dibbs, har efter 10 år nu rakat av sig sitt klassiska bockskägg!!!!

  Ingenting känns längre riktigt säkert här i världen nu! Vad kommer nästa steg bli? Att anticon kommer släppa en klassisk boom bap-skiva? 50 Cent lär sig att rappa? Eller kanske att Pst/Q snart släpper sin uppföljare till "Natt Klockan 12 På Dagen"?

  Inget är längre vad det en gång var.

  Josh Martinez - "Deny"  Dagens inlägg kommer se en smula annorlunda ut och kräva lite mer insats från er läsare för att ni ska få ut det maximala av den.
  En av dom absolut starkaste hiphop-texterna som jag nånsin har hört och läst är texten till låten "Deny" av den kanadensiska emceen Josh Martinez. Skulle kunna försöka förklara styrkan i låten med mina egna ord, men det skulle inte göra den rättvisa. Mitt förslag till er är därför att ladda ner den här och sen lyssna på den samtidigt som ni läser texten till den som kommer här nedanför. Jag lovar att ni inte kommer ångra er!

  "So this is war, more blood poured from the fountain
  As I'm counting on the cold hand
  Of those that abstain and demand
  More ground gained from the crosses that we follow into battle
  I swallow in the whole Earth rattle
  It was all too real from the moment that I peeled
  My steel cap back
  And saw the black knife fade into first light
  Some fat balding man had the clever insight
  That might makes right so under infrared sight
  We steadily advance
  I raised from my crouched stance
  As boards marked the time I danced through lines of dead men
  Who've been forever left behind and lie with their own kind
  But I turn my mind off, desensitizing
  I find myself surmising on how I can plant my flag upon the horizon
  So glory finds me and I can be
  history's first living soul on the beaches of Normandy
  And slay me a thousand Germans
  Cause revenge is burning hot as pistol shot and I can smell bodies
  Rotting on both sides of the divide but the tide of the battle has turned
  The good guys have returned
  So we succeed in the beachhead but success is relative
  Relatively high numbers of dead blood stained human remains
  But the Nazis fled so we advance into France
  We meet the underground resistance behind enemy lines, making good distance
  At the insistence of our leaders
  we follow up on every lead, even a tree can be a trap
  But one look at the map showed the Germans were withdrawing
  Citizens were applauding
  as they plotted how to pay back the citizen assassins
  We started liberating towns to the ticker-tape tirades
  Of humans too tired to wage war anymore
  It looked like war had but a few months left before we could all rest
  And go home to our families


  But then we heard rumor of a place
  Where an entire human race was taken and laid to waste
  A camp where crazed experiments take place
  And rows of corpses overflowed mass graves
  There were things to be seen and turn you to burn inside
  The soldiers were told to see with their own eyes
  So I went to see it so I could explain without laying blame
  History's made a name of stories so I will call it as I see it
  I see fit to record it so the truth cannot be distorted
  But I must warn you, truth is cold
  Souls stolen from right under the skin
  A prison where inmates' fate was wrapped and lay
  The feat past the gates and doctors decided
  Whether you were pesticide-ed or provided with a tattoo used to ID you
  When death from exposure overcame you

  So I walked past the gates and saw plain brick buildings
  And then the real world faded
  "I hated every breath:" the words to express what I saw when Auschwitz fell
  A living hell, you couldn't tell
  The living dead from the skeletons enveloped in this valley of death
  The stink of charred flesh made my breath catch
  We couldn't match the millions
  of dead civilians to what we had believed to be humans
  "How could this happen?" I asked my captain and for a moment
  This proponent of atonement just shook his head
  Cause it was best left unsaid
  But being Jewish on the other side of the divide meant I knew my history
  Without having to face its wrath
  The path of six million goes way beyond the math

  *I can't understand the way you feel*

  See Poland fell first and Jews were the first to feel it
  Herded into units by perverted Germans who used their loose liberties
  To sexually abuse and misuse in full view of the camera
  But it never made the news
  Cause most Poles agreed that all Jews were infected
  They infested every stock-invested bank
  And every government think-tank had at least a Jew or two
  So who am I to play the fall guy?
  When I cast my eye on the neighbor's grass
  where it's truly greener on the other side
  I must confide that I hate Jews just about as much as the Germans do
  So when the burning smoke chokes out the air and all I smell is burning hair
  I'll turn a blind eye and comply
  With every single lie that you make us recite so we won't ask any questions
  I'm just an average citizen
  See many Europeans felt that Jews were just pollution
  A problem finally solved by the Final Solution
  Where Communists, Jews, gypsies, and handicapped queers
  All became the target of irrational fears
  fed by the flames of state-sponsored propaganda
  And that's when one man began to expand
  his theories of inferiority and spread it like a virus
  So Jews were enclosed in ghettoes completely frozen from contact
  Beyond that flat where fifteen people slept back to back
  Where liberty and property were stolen
  On the grounds that Jews were the chosen scapegoats
  So oats were torn and the horns sounded
  As the hatred rose from town to town the world was astounded
  That the Nazis would treat some citizens so ruthless
  But without documented proof the accusations were toothless
  And since the persecuted were Jewish
  The world watched and did nothing
  See hate was fanned into obsession
  Obsessed by the extermination of a nation founded by religion
  So a nation created in fear and xenophobia
  proceeded to eliminate sanction by the state
  But bullets were too expensive and didn't kill fast enough
  Plus the mass graves made it hard to deny
  the use of slaves digging their own graves
  So science was used and compounds were created
  to make the killing less anticipated and more efficient
  A pesticide called Zyklon B was used
  to see hundreds of strangers into the gas chambers
  Which they were told were the showers
  The children, women, and elderly must have been smelly
  Cause immediately upon entry they were all sent to the showers
  So the world watched and somebody had to know
  That six million Jews went to camp and just didn't come home

  As I stare down the tracks
  where trains packed humans in cattle cars behind steel bars
  The motto of this camp attracts my eye, it says: "Arbeit Macht Frei"
  Meaning "Work will make you free" but all those who died inside
  Probably never saw the irony
  This place had an evil feeling as we roamed building to building
  Sights before my eyes, each one the less appealing
  A room piled to the ceiling with gold filling teeth
  The next filled with shaved human hair
  Soon to become some German chair and plush sofa
  Suffocating stench as I clench my teeth, for what I reached next:
  I saw ten huge chimneys burning gas, Jews to ashes
  A whole section dedicated to storing glasses
  confiscated from the dead for resale
  I felt frail and had to leave this hell or be consumed by its spell

  I've long since left but I consider it my duty
  To bring this tragedy to the attention of a country
  Who pats itself on the back for helping in the occupation
  And bring freedom to a federation of the oppressed
  but Canada must be undressed
  Its dirty laundry put to rest
  Our country frowned on the slaughter, perpetrated
  A crime so anti-human we were all left exasperated but it faded over time
  And if you think Denmark smelled rotten soon our feelings weren't forgotten
  But I will never forget that this nation did nothing
  And when our government feigned sadness they must have been bluffing
  Cause before and during the war all the way into the fifties
  Canada's immigration policy was just as clear as any:
  One Jew is one Jew too many
  So how can we condemn when we had a chance
  To open up our arms and give our home to the survivors?
  Instead we gave the red carpet to ex-Nazi storm riders
  Whose record checks seemed to have been forgotten
  at the border in the disorder
  Why do you think we still keep finding out
  the Nazis are our neighbors fifty years later?
  Ask me if I think we should've done more
  It's all said and done with now so what the fuck for?

  My task and all I ask is that you never forget
  Cause those who forget: history will repeat it
  The Nazis were defeated yet the lies live on and spawn
  In the ignorance of those whose motives reap it
  And claim death counts were made up as if we needed to exaggerate
  But I saw how hate could make right-thinking people deviate
  When they create excuses for the nooses and reasons for the bleeding
  But nothing made as much sense as "Seeing is believing"
  I can't stop crying
  This isn't human
  Only illusion, but I'm trying
  What I saw will defy
  Too many dead to identify
  Cities disappear and whole families die
  So when you deny, spreading lies my mind burns with the pictures left behind
  Please look inside my eye and tell six million Earth citizens why
  All I want to know is how the hell can you deny?
  How the hell can you deny?How the hell can you deny?
  How the hell can you deny..."

  Monday, May 08, 2006

  Glorious

  Ibland så börjar en vecka så där extra mjukt:  No, thank you Allen!
  Vill oxå passa på att tipsa om en ny intressant emcee från Morrisville, Pensylvania.
  Witness kallar han sig för och bjuder på intelligenta reflektioner framförda till sköna, lätt jazziga produktioner. Emo-rap har inte släppt sitt tag om mig än.


  Ett litet grattis oxå till Olivia, Frithiof, Malin och Fredrik för platserna i Göteborgs SM-lag i poetry slam. Kanske inte det bästa laget man hade kunnat hoppats på, men lycka till i Sala om några veckor.

  Saturday, May 06, 2006

  Playlist v. 18

  Toner som gör mig sällskap i solen:

 • Witness - "Soap Box Stance" (mp3)
  Alltid kul med nya, spännande upptäckter som säger nåt
 • Peeping Tom feat. odd nosdam - "5 Seconds" (cd-spår)
  Bästa låten på kommande skivan
 • Mac Lethal - "The Love Potion Collection 2" (cd)
  David McCleary Sheldon gör en inte besviken
 • The Coup - "Kill My Landlord" (cd)
  Gammal klassiker som återuppväcktes under veckan
 • The Softies - "Holiday In Rhode Island" (cd)
  Sockersöt pop som passar extra bra i solen
 • DangerDoom feat. Talib Kweli - "Old School" (cd-spår)
  3 av dom bästa låter svänget fortsätta genom våren oxå
 • Daniel Boyacioglu - "Mellansnack" (cd-spår)
  Musik som Navid Modiri borde våga göra

 • Friday, May 05, 2006

  Turn Off The Radio


  Så långt så har 2006 varit ett bra musikår. Bra släpp från både Fingerprint Records, anticon och Twentyfour:Seven Records har gjort livet lite lättare. Men idag kom en liten påminnelse om årets, i mina ögon mest efterlängtade skivsläpp, genom att Kansas-ättlingen Mac Lethals nya samling "The Love Potion Collection 2" ljuder genom högtalarna. En av dom senaste årens absolut mest spännande hiphop-akter som genom fantastiska Scribble Jam-videos och låtar som "Pass The Ammo" från samlingen "The Love Potion Collection" har andats lite nytt liv i hiphopscenen. Återigen igen så får man en påminnelse om att det är skivan "11:11" som kommer släppas senare i år på Rhymesayers Entertainment som är det jag väntar mest på (ja, det och nya DJ Shadow som man ju hoppas hinner komma innan årets slut).
  Varför är den skivan dock så efterlängtad? Jo, just för att han enligt mig är en av dom bästa emcees som är verksamma just nu och att han nu ska släppa sin skiva på ett bolag som bara släpper kvalitetssläpp.
  Och om ryktet att Joey Beats ska ligga bakom några beats på skivan, ja, då är min lycka gjord!

  Om ni är sugna på att se nåt av Mac Lethal från hans legendariska battles så ladda ner 2002 års upplaga av Scribble Jam på t.ex. DC++. Ren och skär njutning!!

  Thursday, May 04, 2006

  Open Jam

  "Scenkonstsverige behöver helt klart en injektion av ny kreativitet och spännande tankebanor."

  Detta citat är taget från Riksteaterns beskrivning av den i vår ambulerande showen Open Jam som har besökt 12 städer runt om i Sverige.
  Tanken bakom detta projekt har varit att låta okända talanger få visa sig på den öppna scenen, vilket i sig är högst hedersvärt. Det behövs verkligen nya scener och forum för olika sorters konstnärssjälar att få uttrycka sig. De som inte riktigt passar in i de klassiska mallarna, och för vilka det inte finns någon egentlig scen för redan.
  Men frågan är om Riksteatern har lyckats? Jag var igår på turnéns avslutning på Pustervik här i Göteborg. Hade inte så stora förväntningar inför det hela även om man så klart hoppades att det skulle bli en givande kväll. Men tyvärr. Det som bjöds på var 12 olika akter. Jonglering, spoken word och olika sorters dans. De flesta gjorde väl iofs så gott dom kunde, men nivån var i mina ögon väldigt låg och ytterst ointressant. Av dessa 12 akter så var det 3-4 stycken som höll en relativ klass, medans de andra inte var mycket att hurra för.
  Men detta är iofs besides the point. Det jag är lite besviken på efter gårdagen var just nytänkandet som Riksteatern pratat om. Det fanns inget sånt där. Det finns redan diverse olika scener för dansare, poeter o cirkusartister och ingen av dom som uppträdde igår bjöd på nåt som var förnimmelsevis spännande. Det kändes tyvärr mest som en talangshow i skolans aula (vilket hela produktionen runt om med upplägg, presentation etc bara hjälpte till att förstärka).
  Visst, det hela handlade ju som sagt om en öppen scen med amatöruppträdanden, men likväl kändes det hela lite som kejsarens nya kläder. Det hjälper inte att anlita halvkända namn som Micke Wranell från SVTs Raggadish, eller ett husband med bl.a. en medlem ur gruppen Damn!. För har man ingenting egentligt att visa upp så känns det hela bara väldigt fattigt.

  Visst ska man inte glömma att det fanns uppträdanden under kvällen som var klart givande och som hade substans, men på det stora hela så kändes det som sagt mer skolshow än stor talanguppvisning. Trist med tanke på vad det kunde ha blivit om Riksteatern bara hade vågat chansa lite mer.

  Tuesday, May 02, 2006

  Sick Fuck!!!


  Läste detta för ett par minuter sen och mådde illa

  Alla som känner mig vet att jag inte är en våldsam person. Och bara tanken att slå eller göra en annan person illa är mig väldigt främmande. Men... När jag läste artikeln i dagens Aftonbladet om "Ida" så känner jag att i såna lägen så är våld helt klart ett alternativ. Om jag mötte hennes pappa, eller andra människor som utsatt andra för det sjuka som han har, så skulle jag nog inte tveka länge alls innan jag skadade honom och gärna så plågsamt som möjligt! Visst, han är säkerligen psykiskt sjuk men det skulle inte hindra mig. Vidriga monster!!!

  Monday, May 01, 2006

  Respect The Broccoli  Klicka här för att rösta du oxå. Kanske ingen hemlighet vilka som fick min röst...

  Kul att se att våran egna Dennis Lyxzén oxå är representerad bland kandidaterna. Men han kunde inte få min röst så länge som jag kommer ihåg hans avslutning på Bananpiren förra sommaren när han stod och sjöng "Power to the People" om och om igen...
  Sage Francis for peta2.com